DOLAR 32,4958 % 0.25
EURO 34,5776 % 0.19
GRAM ALTIN 2.497,66 % 0,58
ÇEYREK A. 4.083,68 % 0,58
BITCOIN 2.057.725 -2.07
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Sürüye Saldıran Kurtlar, 28 Keçiyi Telef Etti

Son Güncelleme :

22 Haziran 2016 - 10:48

/ kez okundu.
Sürüye Saldıran Kurtlar, 28 Keçiyi Telef Etti
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta gece ağıla götürülen keçi sürüsüne saldıran kurtlar, 28 hayvanı telef etti. Saldırıda dağılan sürünün kalanı ise 2 gün sonra köylüler tarafından bulundu.

Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesinde, sahibinin gece ağıla götürmek istediği keçi sürüsüne saldıran kurtlar, 28 hayvanı telef etti. Kurt saldırısı üzerine dağılan sürünün geri kalanı ise 2 gün sonra dağın zirvesinde köylüler tarafından bulundu.

180 ADET KEÇİYE KURTLAR SALDIRDI

Ekinözü ilçesinde hayvancılıkla geçimini sağlayan Ahmet Çankaya isimli vatandaş, Sanen kırması olarak tabir edilen 180 adet keçisini otlatmak amacıyla Salavan Dağı’nın eteklerine ağıl yaptı. Burada keçilerini otlatan Çankaya, akşam hava kararınca sürüsünü ağıla götürmek istedi. Bu sırada sürünün dere olan bölgede kalan kısmı ani bir hareketle dağıldı. Çankaya’nın sürüsünün kurtların saldırısına uğradığını anlaması ise uzun sürmedi.

DAĞILAN SÜRÜ 2 GÜNLÜK ARAMANIN SONUNDA KÖYLERDE BULUNDU

Kurt saldırısından kurtulmak isteyen keçiler, daha yüksek kesimlere doğru kaçışırkenÇankaya’nın elinden ise hayvanlarının telef olmasını izlemekten başka bir şey gelmedi.Sabah saatlerine kadar hayvanlarını arayan Çankaya, başarılı olamadı. Durumu öğrenen akrabaları ve köylüler, hayvanların geride bıraktıkları izleri takip ederek aramaya başladı. Keçiler, yaklaşık 2 günlük aramanın ardından Salavan Dağı’nın zirvesi olarak bilinenKartalkaya mevkiinde bulundu.

30’DAN FAZLA KEÇİ TELEF OLDU

Sürüsüne kavuşmanın sevincini yaşayan Ahmet Çankaya, yaptığı sayımdan sonra 30’dan fazla keçisinin eksik olduğunu anladı. Bulduğu hayvanları ağıla indiren ve korumaya alanÇankaya ile beraberindeki köylüler, 28 hayvanı da dağın çeşitli bölümlerinde kurtlar tarafından telef edilmiş bir şekilde buldular.

“ZARARIM ÇOK BÜYÜK”

Geriye kalan hayvanlara canlı ya da ölü şekilde ulaşamadıklarını belirten sürü sahibi Ahmet Çankaya, ekonomik anlamda büyük zarar gördüğünü söyledi. Çankaya, “180 hayvandan 25 keçi ve 3 oğlak telef olmuş. 4-5 tane de ulaşamadığımız hayvan var. Telef olanların da canlı kalanların da her birini bir yerde bulduk. Çok şükür geriye kalanını sağ salim ağıla indirmeyi başardık. Hepsi de Sanen kırmasıydı. Zararım çok büyük” diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.