DOLAR 32,3325 % 0.24
EURO 35,0742 % -0.18
GRAM ALTIN 2.279,66 % 0,09
ÇEYREK A. 3.727,24 % 0,09
BITCOIN 2.298.870 1.845
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

SURİYE’YE 3 TIR YARDIM DAHA

Son Güncelleme :

11 Nisan 2018 - 15:47

/ kez okundu.
SURİYE’YE 3 TIR YARDIM DAHA
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İsar Derneği, Hayrat İnsani Yardım Vakfı ve Genç Ufuk Derneği katkıları ile Suriye’nin Afrin, Doğu Guta ve İdlip kentlerine insani yardım gönderildi.

Kahramanmaraş Fuar Merkezi önünde gerçekleştirilen uğurlama töreninde bir açıklama yapan Kahramanmaraş İsar Derneği Başkanı Ali Şener: “Değerli kardeşlerim dünkü gün Suriye’deydik arkadaşlarımızla birlikte gittik gördük ve müşahede ettik. Hakikatten gerek İdlib olsun Afrin olsun ve Doğu Guta bölgelerinden gelen kardeşlerimiz olsun mahrumiyet içerisinde çok zor şartlar altında hayatlarını idame ettiriyorlar. O yüzden bizler hayırsever kardeşlerimizle birlikte kampanyaya devam ediyoruz. 3 tır bugün inşallah az sonra yola çıkacak. Bizde beraber oradaki kardeşlerimize, mahrumlara, masumlara, yetimlere, öksüzlere inşallah bu yardımları ulaştıracağız. Sizlerinde sofrada bir tuzu bir ekmeği olduğu için cömert halkımıza şimdiden teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun devamını bekliyoruz inşallah” dedi.

Hayrat İnsani Yardım Vakfı’nın Suriye Koordinatörü Muhammet Ubeyd Köşker ise yaptığı açıklamada: “Savaşın başından beri Suriye’de mazlum kardeşlerimizle birlikte onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz insanlık namına. Malum son dönemde Doğu Guta da olan savaşın en büyük dramı Guta da yaşandı. 6 yıl kadar muhasara altında kalan bu kardeşlerimizin tahliyesi yapıldı. Tahliyesi yapılan bu sivil halkın Cerablus, Azez bölgesi ve çoğunluğu İdlib bölgesine yerleşti. Bizlerde İdlib bölgesinde bir çadır kent kurarak onların ihtiyaçlarını karşılamak üzere Kahramanmaraş’tan birçok kurumla ortaklaşa insani yardım toplayarak onlara ulaştıracağız inşallah. Bu vesile ile İsar Derneği saçaklızade vakfı genç ufuk ve Kahramanmaraş büyükşehir belediyemize teşekkür ediyoruz. Halkımıza teşekkür ediyoruz katkılarından dolayı inşallah bizde Perşembe günü yarın yola çıkarak oradaki halkımızla beraber olarak insani yardımlarımızı bizzat ulaştıracağız. Bu vesile ile tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz.

Burada bir konuya dikkat çekmek istiyorum. İdlip’e yerleştirilen kardeşlerimiz üzerlerindeki elbiseleri ile otobüslere bindirilip tahliye edildiler. Boş olan okul, hastane gibi boş kurum binalarına yerleştirildiler ama bu insanların üzerlerindeki kıyafetlerinden başka hiçbir şeyleri yok. Buradan yardım yapacak kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Başka kıyafet olmak üzere ev eşyaları ve insani yardım malzemelerine ihtiyaçları var. Yardım yapacak olan kardeşlerimiz bunlara dikkat ederlerse çok memnun oluruz” dedi.

Açıklamaların ardından yapılan dualar eşliğinde tırlar yola çıkarıldı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Suriye için başlatılan yardım kampanyası kapsamında İsar Derneği 6 tır, Genç Ufuk Derneği 10 tır, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 169 tır, Hayrat Yardım Vakfı Kahramanmaraş Şubesi 240 tır yardım gönderirken, Hayrat Yardım Vakfı’nın ülke genelinde gönderdiği tır sayısı 1475’e ulaştı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.