DOLAR 32,5500 % 0.09
EURO 34,9160 % 0.67
GRAM ALTIN 2.433,87 % 0,04
ÇEYREK A. 3.979,37 % 0,04
BITCOIN 66.747,11 0.194
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 24°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Suriyelilere Vatandaşlık Açıklaması

Son Güncelleme :

08 Temmuz 2016 - 9:31

/ kez okundu.
Suriyelilere Vatandaşlık Açıklaması
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’tan Suriyelilere Vatandaşlık Açıklaması

DAEŞ’in Türkiye’ye konuşlandırılan NATO patriot üslerine de saldırı planladığı, Yunus Durmaz’ın bununla ilgili Adana, Kahramanmaraş ve İskenderun’da keşif yaptığı da iddianamede vurgulandı.

Başbakan Yardımcısı Av. Veysi Kaynak, memleketi Kahramanmaraş’ta valilik bahçesinde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Başbakan Yardımcısı Kaynak, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilmesiyle ilgili açıklamasının detaylarını attı. Yaklaşık 5.5 yıldır Ülkemizde barınan Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilmesiyle ilgili İçişleri Bakanlığı’nın çalışma yürüttüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Neticede 5.5 yıl oldu bu insanlar buradalar. Vatadandaşlık Belli kriterlerle başlayacak bu iş. İşte tahsil seviyesi, varlık seviyesi gibi yara aciliyet gibi belirli kriterlerle başlayacak. Ben şuna inanıyorum; Türkiye’nin dinamizmine dinamizm katacaktır. Ama bu mülteci, göçmen probleminden sorumlu bir Başbakan Yardımcısı olarak da benim işim olağanüstü artacaktır. Birçok idari, sosyal, hukuki başka meseleler olacaktır. Valilerimizle birlikte o konuları, belediye başkanlarıyla birlikte alt yapı sorunlarını planlamamız gerekecektir. Bizim istediğimiz şudur aslında; hiç kimse kendi vatandaşı olduğu ülkenin vatandaşlığını bırakmaz, kendi ülkesinde vatandaşlık statüsü devam etsin ama bizde de çifte vatandaş olabilsin. Tabii Ayrıca bir dram var ortada. Yanlış aklımda kalmadıysa 152 bin Suriyeli çocuk Türkiye’de doğdu. 152 bin çocuk, Suriye’de her şey düzelirse, barış ve huzur gelirse, demokrasi gelirse Suriye’ye döndüklerinde Suriye topraklarda dışında doğdukları için de zaten vatandaş kabul edilebilecekler.”

Bu vatandaşlık meselesini, inşallah biz süreci hep beraber iyi yönetirsek Türkiye’ye ilave bir dinamizm kazandıracaktır. Ama aslan şuna inanıyoruz; bizim milletimiz 1860’lı yıllarda başlayan Kafkas göç hareketinden sonra, Balkanlar’dan sonra, Afganları kabulünü yaptı, Bulgaristan’daki soydaşlarımızı yaptı. Bizim devletimiz ve milletimiz hiç bir zaman vatandaşlık yada ikamet izni verilen kitlelere, nüfusa yönelik asimilasyoncu bir politika takip etmedi. Ancak uyumlaştırıcı bir politika takip etti. Tekrar ediyorum; asimilasyon hedefinde, asimilasyon peşinde olmayacağız. Bizim milletimizde uyum konusunda tabi ki gayretli olacağız. Ama herkese tavsiyemiz o ki hem bizim yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza, hem de bizim kabul edeceğimiz insanlara çifte vatandaşlık daha tercih edilmesi lazım”
“Zannediyorum valiliklerimiz yakın zamanda Valiliklerimiz bu hususta İçişleri Bakanlığımıza bilgi akışını sağlayacaklar. Talep edenin talebine bağlı, o yüzden sayıyı şu anda bilme, söyleme şansına sahip değiliz. Yani kim talep ediyor? Hepsinin talep etmesini beklemek doğru değil. Talep eden herkesi kabul etmemiz de doğru değil. İşt e suça karışmış, teröre bulaşmış olan gibi birçok kriteri koymak lazım. Bizim devletimizin, milletimizin bekasını düşünmemiz elbette gerekiyor. Bunun için de hastalıklı bünyemize, hastalıklı virüsleri, unsurları taşımadan tedbirlerini alarak bu işlemleri gerçekleştireceğiz. Dediğim gibi talepler oldukça valiliklerimize, valiliklerimiz de bunu bakanlığımıza iletecek. Bakanlar Kurulu’nda değerlendirilerek kabul edilecekler. Dolayısıyla İnşAllah bu meseleyi sorunsuz, sancısız, bir çözüme kavuştururuz.” ifadelerini belirtti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.