DOLAR 32,6405 % 0.38
EURO 34,8669 % 0.18
GRAM ALTIN 2.494,19 % 0,39
ÇEYREK A. 4.078,00 % 0,39
BITCOIN 2.073.300 2.645
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

STK’LAR demokrasimizin sigortasıdır

Son Güncelleme :

22 Mart 2015 - 16:04

/ kez okundu.
STK’LAR demokrasimizin sigortasıdır
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ın ‘sıra dışı’ simalarından AK Parti 25. Dönem milletvekili aday adayı Uzm. Dr. İrfan Karatutlu; “Sivil toplum kuruluşları (STK) demokrasimizin sigortasıdır” değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Kahramanmaraş milletvekili aday adayları içinde ‘kravat takmayan’ tek isim olarak dikkat çekmekte olan Uzm. Dr. İrfan Karatutlu, uzun süredir sivil toplum kuruluşları içinde bulunduğunu belirterek; “İleri demokrasilerin olmazsa olmazı STK’lardır. Önceki yıllarda ben de Kahramanmaraşspor yönetim kurulu üyeliği ve Kahramanmaraş Tabip Odası başkanlığı görevinde bulundum. Halen de Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KAMİMDER) yönetim kurulu ve Ensar Vakfı Danışma Kurulu’nda yer alıyorum” ifadesini kullandı.

AK Parti’nin Türk siyaset tarihinde yine önemli bir adım daha attığına dikkat çeken Karatutlu açıklamasını şöyle sürdürdü: “Milletvekili aday listesi belirleme sürecinde kendi teşkilatına sandık kurarak gönlündeki adaylarını yazdıran Ak Partimiz şimdi de kentteki tüm sivil toplum kuruluşlarının istedikleri adayları belirlemek için sandık kurarak oy kullandıracak. Günümüzde gelişmiş demokrasiler, bir anlamda, sivil toplum kuruluşlarının karar süreçlerini etkilemek amacıyla yarıştıkları bir sahne görünümündedir. Toplumun ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda farklı kesimlerini temsil eden sivil toplum kuruluşlarının demokrasi ve hukuk ölçüleri içinde siyasi karar süreçlerine aktif biçimde katılmaları, demokrasinin sağlıklı işleyişinin bir göstergesi olarak algılanmalıdır.

Küreselleşen dünyada, her türlü sorun ile mücadele artan bir şekilde ortak çabayı ve gelişen işbirliğini gerektirmektedir. Dünyada insan haklarının korunması, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için uluslararası ve ulusal düzeylerde uluslararası örgütler, devletler, kurumlar ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğinin geliştirilmesi kaçınılmazdır.

Demokrasinin pekiştirilip, yayılması farklı düşünce ve görüşlerin özgür bir biçimde ifade edilmesinin sağlanmasıyla mümkün olacaktır. Ayrıca, vatandaşların siyasi hayata katılımlarının, oy kullanmaktan başka yollarda da gerçekleştirilebileceğini vurgulamak ve ülkede demokrasinin daha da gelişip güçlenmesini sağlamak amacıyla sivil toplum kuruluşlarına gereken önem verilmelidir. Sonuç olarak bir ülkenin sivil toplum kuruluşları ne kadar bağımsız ve güçlü olursa demokrasisi o derece güçlü ve gelişmiş olacaktır.” (HABER MERKEZİ)

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.