DOLAR 32,3812 % 0.18
EURO 34,9905 % -0.25
GRAM ALTIN 2.326,33 % 0,25
ÇEYREK A. 3.803,54 % 0,25
BITCOIN 2.268.211 -1.258
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Sorun İl’de Değil Genel Merkezde

Son Güncelleme :

09 Aralık 2015 - 15:54

/ kez okundu.
Sorun İl’de Değil Genel Merkezde
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta 2 dönem üst üste milletvekili çıkartamayan Cumhuriyet Halk Partisinde bazı kişiler günah keçisi arıyormuş. Başta söyleyeyim, Keçi’den pek anlamam ama Koç’tan çok iyi anlarım.

Evet, keçi aranmak isteniyorsa aranmalı! Öküzün altında eşekte aranmalı, Keçide! Donkişot gibi yel değirmenlerine de saldırılmalı, rüzgâra karşıda işenmelide!

Bunlar yapılmalı, bazı kişiler bunları yaparak deneyim kazanmalı!

Tabi ağzı olan konuşmalı, saçma sapan olaylar bile tartışılmalı!

Ama siyaset meydanlarında olur olmadık şeyler konuşulmamalı! Böyle mantıksız yöntemler denenmemeli! Halka zorla bir şeyler dayatılmamalı!

Bir şeyi istemeden önce onu hak etmeli insan. İşi beceremiyorsa bırakmasını da bilmeli elbette ki.

Eğer kesilecek bir kurban aranıyorsa önce partinin Genel merkezine bakılmalı. Üst üste başarısızlıklardan başka bir şey elde edemeyen, CHP liderini eleştirmek lazım. Değişim önce merkezde başlar. Halk merkezde bir güç görüyorsa o partiye yönelir. Yoksa il başkanları ne kadar güçlü olursa olsun bu kimsenin pekte umurunda olmaz. Eminim CHP’ye oy veren vatandaşların bazıları utana sıkıla oylarını veriyorlardır. Çünkü halk bıktı artık muhalefette kalmaktan. Seçmenleri yeteri kadar heyecanlandıramayan Kılıçdaroğlu, partinin geleceği için tamam demesi gerekiyor. Artık CHP’ye Cumhurbaşkanı Erdoğan modelinde bir lider şartın şartı görünüyor. Bu modelde CHP’de Muharrem İnce’yi işaret ediyor.

Genel merkez başarısızsa il başkanları ne yapsın?

Sanki Ak Parti’de bütün il Başkanları başarılı mı? Çoğu yerde Halk daha il başkanının kim olduğunu bilmiyor. Ama partiye oy veriyor. Milletvekili adayını bilmiyor ama oy veriyor. Belediye başkan adayını tanımıyor ama sırf Ak Partili diye oy veriyor. Neden çünkü Genel merkezi başarılı, halk güveniyor ve gözü kapalı oyunu veriyor.

Başarısızlığı direkt olarak il başkanlarında aramak, onları günah keçisi haline getirmek; yel değirmenlerine saldıran Donkişot’tun mantığından ileriye gidemez.  Ya da isteyen herkes rüzgâra karşı işemeli ve amonyağın kokusunu içine çekmelidir. Belki o zaman akılları başlarını gelebilir. Karar yüce parti delegelerindir…

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.