DOLAR 32,3402 % 0.27
EURO 35,1387 % -0.02
GRAM ALTIN 2.310,25 % 1,44
ÇEYREK A. 3.777,26 % 1,44
BITCOIN 2.285.691 1.886
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Şehrimize Uygulanan Orta Doğu’ya Uygulanıyor

Son Güncelleme :

09 Şubat 2015 - 10:22

/ kez okundu.
Şehrimize Uygulanan Orta Doğu’ya Uygulanıyor
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Dalkara; “12 Şubat Dünya’ya örnek oldu”

 

Pazarcık eski Belediye Başkanı ve DALSU yönetim kurulu Başkanı Kamil Dalkara, 12 Şubat kurtuluş bayramı olması nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Fransız askerinin Maraş’ta Ne İşi Olabilir?

Pazarcıkta kurulan kuva-yi milliye cemiyetinin Kahramanmaraş’a ve Gaziantep’e destekte bulunduğunu belirten Dalkara, bizim kurtuluşumuz Dünya’ya örnek oldu dedi.

Emperyalist güçlerin ülkeyi parsellediğine de değinen Dalkara konuşmasını şöyle sürdürdü;“Bugün bile Orta doğuyu emperyalist güçlerin nasıl parsellediğini görüyoruz.1920 yılların da yine emperyalist güçler Türkiye’yi parsellemişlerdi. Fransızlar, İngilizler, Almanlar İtalyanlar, Yunanistan ülkenin her yerindeydiler. Şimdi sorgulamak gerekiyor! Fransa ile İngiltere’nin Türkiye’ye olan uzaklığını düşündüğünüzde o dönemin Fransız askerinin Maraş’ta ne işi olabilir?  Bu sorgulanması gereken bir sorudur. İşte şimdi baktığımızda Emperyalist güçlerin orta doğuda ki İslam âlemini Darma dağın ettiklerini görüyoruz.  Ve oraları yavaş yavaş parsellediklerini ve oralardaki yer altı kaynaklarını nasıl sömürdüklerini görüyoruz. İşte o mücadeleyi kurtuluş savaşında halkımız Mustafa kemal Atatürk önderliğinde büyük bir mücadele gösterildi ve o Türkiye’deki yaşayan kitlenin birlik ve beraberlik içerisinde nasıl bir savaş örneği gösterdiğini hepimiz biliyoruz. O yüzden bunların en başında Kahramanmaraş gelir Gaziantep gelir buralar çok önemli yerlerdir. Şehrimizdeki birlik kuvvetlerinin çok iyi bir dayanışma örneği göstererek kendi bölgesini bu emperyalist güçlerden temizlemek için ciddi bir mücadele göstermişlerdir. Bugün eğer o kurtuluş savaşı göstermemiş olsaydı bugün belki bizimde adımız Fransız İngiliz veya Alman olabilirdi. O yüzden onları buradan rahmetle anıyorum onları kutluyorum.” Diye belirtti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.