DOLAR 32,5093 % 0.18
EURO 34,8157 % 0.25
GRAM ALTIN 2.486,86 % 1,00
ÇEYREK A. 4.066,02 % 1,00
BITCOIN 2.019.634 -3.061
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 26°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ŞEHİDİN İSMİ OKUDUĞU OKULDA YAŞAYACAK

Son Güncelleme :

20 Kasım 2019 - 8:49

/ kez okundu.
ŞEHİDİN İSMİ OKUDUĞU OKULDA YAŞAYACAK
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Şehit Piyade Uzman Çavuş Ali Evran’ın ismi kendisinin de okuduğu okula verildi.

2012 yılında Şırnak’ın Uludere İlçesinde görev yaptığı birlikte silah bakımı sırasında şehit düşen Uzman Çavuş Ali Evran’ın ismi Kırmakaya Mahallesinde yeni yapılan ve Eğitim Öğretime açılan hem ilkokul hem de ortaokul olarak eğitim öğretim veren okulda yaşayacak.

Türkoğlu ilçesi Kırmakaya Mahallesinde doğan ve aynı ismi taşıyan okulda okuyan Şehit Uzman Çavuş Ali Evran’ın isminin bu okula verilmesi ailesi tarafından duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Okul Müdürü Hasan Yalçın, “Şehidimizin adı kendisinin de okuduğu okulda yaşayacak. İnşallah bu okulumuzdan vatanı için, toprağı için, bayrağı için canını verecek nice Evran’lar yetişecektir” dedi.

Şehidin isminin bu okula verilmesinde emeği geçen tüm yöneticilere minnettar olduğunu belirten şehidin kardeşi Mustafa Evran ise, “Bu kararın hayata geçirilmesinde emeği geçen Kaymakamımız, Milli Eğitim Müdürümüz, Okul Müdürümüz, Muhtarımız başta olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.

Şehit oğlunun isminin okula verilmesinden dolayı onur duyduğunu belirten baba Mehmet Evran, “Oğlumun isminin kendi mahallesinde yaşaması,

anılması güzel bir şey, bu mahalle de yaşayanların hepsi onun arkadaşı, dayısı, amcası yabancısı değil. Torunlarım geldiğinde amcamın, dayımın okulu desinler, geriden gelenler ismini ansınlar. Okula oğlumun isminin verilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.