DOLAR 32,5854 % 0.21
EURO 34,8346 % 0.48
GRAM ALTIN 2.412,48 % -0,84
ÇEYREK A. 3.944,40 % -0,84
BITCOIN 66.014,36 0.228
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 26°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

SEDDÜLBAHİR TIR’INA YOĞUN İLGİ

Son Güncelleme :

02 Nisan 2015 - 6:19

/ kez okundu.
SEDDÜLBAHİR TIR’INA YOĞUN İLGİ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında ilimize getirdiği Çanakkale Seddülbahir Tır’ına halk yoğun ilgi gösterdi.

1-12 Nisan tarihleri arasında ilimizde ve ilçelerimizde vatandaşların seyrine açılan Sedülbahir Tır’ı üç gün boyunca şehir merkezinde hizmet verecek.

İl Özel İdare İş Merkezi’nde sergilenen Seddülbahir Tırı 2 Nisan 2015 Perşembe günü saat 10.00-21.00 arasında Piazza AVM önünde, 3 Nisan 2015 Cuma günü Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önünde aynı saatlerde sergilenecek.

Seddülbahir Tırı’ın sergilenmesi sırasında görüşlerini dile getiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fethi Yanardağ, tırın tüm ülke genelinde sergilendiğinden dolayı ilimize ancak bu zaman getirebildiklerini söyledi.

Daire Başkanı Yanardağ yaptığı açıklamada: “Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü dolayısıyla hafta boyunca düzenlediğimiz etkinlikler kapsamınca Seddülbahir Tır’ının da ilimizde vatandaşlarımıza sergilenmesi vardı. Ancak ülke genelinde programlara katıldığı için bizim ilimize de ancak bugün sıra geldi. Tırımız 3 gün boyunca şehir merkezimizde 9 gün boyunca da tüm ilçelerimizde sergilenecek.

Çanakkale’de yaşanan savaşların nasıl ve hangi ortamlarda gerçekleştiğini gelecek kuşaklara aktarmak adına düzenlediğimiz bu etkinliğimizde Çanakkale’ye gidemeyen vatandaşlarımızın ve gençlerimizin görmeleri için tırımızı şehrimize getirttik. Tüm halkımızı ve gençlerimizi  Çanakkale Seddülbahir Tırı’nı gezemeye ve incelemeye davet ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra bir açıklamada bulunan Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Ahmet Turgay İmamgiller ise Seddülbahir Tırının gerçekten görülmesi gerektiğine işaret ederek: “Çanakkale Zaferi’mizin 100. Yıldönümünde böylesine anlamlı bir etkinlik gençlerimizin ve gelecek kuşakların görmesi açısından önemli buluyorum. Bu etkinlikle Çanakkale Zaferi’nin nasıl kanıldığı, bu vatanın nasıl ve ne şartlarda kurtarıldığının bilinmesi ve görülmesi bakımından bütün insanlarımızın gelip görmeleri gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca böylesine anlamlı bir organizasyondan dolayı da bu tırın bu şekilde dizayn edilmesinde emeği geçenlere ve Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise Seddülbahir Tırı’nın ilimize getirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Çanakkale Seddülbahir Tırı 4 Nisan Cumartesi günü Türkoğlu’nda PTT önünde, 5 Nisan Pazar günü Pazarcık’ta Belediye Hizmet binası önünde, 6 Nisan Pazartesi günü Çağlayancerit’te Fatih Meydanı’nda, 7 Nisan Salı günü Nurhak’ta Belediye Hizmet binası önünde, 8 Nisan Çarşamba günü Ekinözü’nde Abdurrahim Karakoç Bulvarı üzerinde, 9 Nisan Perşembe günü Elbistan Merkez Çarşı Camii yanında, 10 Nisan Cuma günü Afşin’de Ziraat Bankası yanında 11 Nisan Cumartesi günü Göksun’da Ulucami Cumhuriyet Meydanı’nda 12 Nisan Cumartesi günü de Andırın Hükümet Konağı önünde vatandaşlarımıza sergilenecek.

DSC_0603 DSC_3449 DSC_0600

 

CanakkaleTatil.com Çanakkale Turizm Portalı

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.