DOLAR 32,4071 % 0.22
EURO 35,1035 % -0.05
GRAM ALTIN 2.326,45 % 0,26
ÇEYREK A. 3.803,75 % 0,26
BITCOIN 2.297.196 -0.385
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Sanal Gerçeklikle Dijital Dünyaya Yolculuk

Son Güncelleme :

02 Temmuz 2016 - 7:15

/ kez okundu.
Sanal Gerçeklikle Dijital Dünyaya Yolculuk
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Alışverişi keyfe dönüştüren Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi, kent halkını, son dönemin popüler teknolojisi sanal gerçeklik ile tanıştırdı.
Teknoloji meraklılarına bambaşka bir dünyanın kapılarını aralayan sanal gerçeklik, adından sıkça söz ettirmeye ve insanlarda ilgi uyandırmaya devam ediyor. Teknoloji dünyasının yeni gözdesi olan sanal gerçeklik, hareketleri üç boyutlu bir dünyada gerçeğe dönüştürerek, kullanıcının, oyun ve filmleri adeta yaşamasına imkan tanıyor.
Piazza AVM’de üç boyutlu sanal gerçeklik gözlüklerini takarak platformdaki yerlerini alan ziyaretçiler, sanal gerçeklikle tanışma fırsatı buldu. Üç boyutlu oyunların keyfini çıkaran ve yeniliğe yoğun ilgi duyan AVM ziyaretçileri, ilk kez deneyimledikleri sanal gerçeklik oyunuyla farklı bir dünyaya yolculuk etti.

SANAL GERÇEKLİK NEDİR?
Sanal gerçeklikte, gerçek hayatta var olan ya da olmayan yerler en az üç boyutlu olarak bilgisayar ile yeniden oluşturuluyor. Teknolojiyi kullanan kişiler, üç boyutlu gözlük aracılığıyla sanal ortama dahil oluyor ve gerçeklikle olan tüm bağlantısı koparak, sanal gerçekliğin olduğu ortama adapte oluyor.

TEKNOLOJİ BİRÇOK ALANDA KULLANILIYOR
Sanal gerçeklik, sadece oyun ve eğlence alanında değil; eğitim, gözlem, test ve tedavi amaçlı da kullanılıyor. Uçuş simülasyonu sistemleri ile pilotlara daha uygun maliyetle uçuş eğitimi verilirken, 360 derece gezilebilir yaşam ortamı ile incelenmek istenen çevrenin daha rahat algılanabilmesi sağlanıyor. Bu amaçla açık ya da kapalı bir mekan sanal tur teknolojisi ile gezilebilir ve gözlemlenebilir hale getiriliyor. Yaygın şekilde üç boyutlu oyunlarda kullanılan sanal gerçeklik, tıpta da gözlem ve eğitimin yanı sıra yükseklik korkusu gibi fobilerin tedavisinde de doğrudan kullanılıyor.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.