DOLAR 32,3824 % 0.18
EURO 35,0243 % -0.2
GRAM ALTIN 2.326,04 % 0,24
ÇEYREK A. 3.803,08 % 0,24
BITCOIN 2.267.758 -1.08
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ŞAİRLER VE YAZARLAR KÜLTÜR EVİNİN KONUKLARI ÖĞRENCİLER OLDU

Son Güncelleme :

30 Nisan 2015 - 10:27

/ kez okundu.
ŞAİRLER VE YAZARLAR KÜLTÜR EVİNİN KONUKLARI ÖĞRENCİLER OLDU
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Şairler ve Yazarlar Kültür Evi’nin bu sefer ki konukları öğrenciler oldu.

Büyükşehir Belediyesinin önemli tarih-kültür alanlarından olan Dedeoğlu Konakları Şairler ve Yazarlar Kültür Evi; restorasyonu tamamlandığı günden beri geleneksel Maraş evlerinin nadide özellikleri ile gerek şehir içi gerekse şehir dışından gelen çok sayıda misafirin dikkatini çekmekte, ilgiyle ziyaretlerdevam etmektedir.

Yine bu önemli görevi yanı sıra çeşitli grupların, birimlerin kurum izni doğrultusunda; kültürel toplantı/programlarına ev sahipliği yapan tarihi konak, bu özelliği ile de kentimizin önemli kültür merkezlerinden biridir.

Geçtiğimiz hafta rehber öğretmenler eşliğinde Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Sanat ve Turizm Şube Müdürlüğü birimlerinden olan tarihi Dedeoğlu Konakları/Şairler ve Yazarlar Kültür Evini, Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Zekeriya Tanrıverdi İmam Hatip Orta Okulu öğrencileri ziyarete gelmişlerdir. Öğrencilererehber eşliğinde konağın tüm alanları gezdirilip; Maraş konaklarının genel özellikleri, Dedeoğlu Konağı /Şairler ve Yazarlar Kültür Evi’nin tarihi yaşantısı, geçirdiği dönemler, günümüzdeki kullanımı önemi ve özellikleri hakkında ayrıntılı bilgiler anlatılmıştır. Osmanlı Devleti son dönemlerinden bir eser olduğu, Milli Mücadele yıllarına şahit oluşu ve diğer özelliklerini merakla dinleyen öğrenciler her bir mekânda fotoğraf çekmeyi ihmal etmemişlerdir.

Bunun yanı sıra Şube Müdürlüğü çalışanlarından Ozan Nuri Kardiş ve Ozan Rıza Çiftçisazları ve sözleri ile öğrencilere Maraş türkülerinden, âşıklar atışma örneklerinden değerli eserler sergilemişlerdir. Ayrıca bu geziye katılan öğrencilereKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine ait basılmış olan tarih-kültür yayınlarından hediye edilmiştir. Gerçekleştirilen programın ardından tarih-kültür anlamında çok değerli bir program olduğunu ve öğrenciler açısından oldukça verimli geçtiğini belirten sorumlu rehber öğretmenlerteşekkürleri ile konaktan ayrılmışlardır.

c_1540 c_1610 DSC_0055

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.