DOLAR 32,3730 % 0.16
EURO 34,9597 % -0.33
GRAM ALTIN 2.325,59 % 0,22
ÇEYREK A. 3.802,34 % 0,22
BITCOIN 2.284.105 1.184
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Ramazan Coşkusu Piazza’da Yaşandı

Son Güncelleme :

22 Haziran 2017 - 6:36

/ kez okundu.
Ramazan Coşkusu Piazza’da Yaşandı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ın alışveriş ve sosyal yaşam merkezi Piazza, Onikişubat Belediyesi ile birlikte düzenlediği geleneksel Ramazan etkinlikleriyle ziyaretçilerine eski Ramazanların manevi hazzını doyasıya yaşattı.

Onikişubat Belediyesi’nin organizasyonu ve Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ramazan etkinlikleri, küçükten büyüğe tüm Kahramanmaraşlılardan yoğun ilgi gördü. Aileleriyle birlikte alışverişe gelen minikler, Ramazan eğlencelerinin vazgeçilmezi Hacivat-Karagöz’ün yanı sıra Pişekar, Nasreddin Hoca ve Tahta Bacak karakterlerinin hikayeleri ve skeçleri ile neşe dolu anlar geçirdi. İnteraktif yarışmalarla da eğlencenin tadına varan çocuklara, sürpriz hediyeler dağıtıldı.

Sema Gösterisi Mest Etti

Türk ve İslam tarihinin yapı taşlarından biri olan ve kainatın oluşumunu, insanın dirilişini ve Allah sevgisini simgeleyen sema gösterisi, Piazza ziyaretçilerini mest etti. Ruhu dinlendiren ney dinletisi eşliğinde gerçekleştirilen sema gösterisi, ziyaretçiler tarafından pür dikkat izlendi. Giydikleri “tennure” ismi verilen kıyafetleri, hırkaları, başlarındaki sikkeleri ile dengelerini hiç bozmadan dönen semazenler, yüzlerce ziyaretçiye duygu dolu dakikalar yaşattı. Mevlana ile özdeşleşen sema gösterisinde, her hareketleri, hatta giysileri bile derin anlamlar ifade eden semazenler, gösteri sonunda izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.