DOLAR 32,3537 % 0.31
EURO 35,1307 % -0.02
GRAM ALTIN 2.303,33 % 1,13
ÇEYREK A. 3.765,94 % 1,13
BITCOIN 2.292.340 2.212
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Prof. Dr. Türksel Ağız ve Diş Sağlığı Konferansı

Son Güncelleme :

09 Aralık 2015 - 16:36

/ kez okundu.
Prof. Dr. Türksel Ağız ve Diş Sağlığı Konferansı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kırıkkale Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. TürkselDülgergil, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde “Risk Gruplarında Koruyucu Sağlık Hizmetleri Alanında Ağız ve Diş Sağlığı” konulu konferans verdi.

KSÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO), Geriatri Öğrenci Topluluğu ve Kahramanmaraş İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından “Dünya Engelliler Günü” kapsamında, öğrencilerin bilgi ve becerilerini arttırmak ve kaliteli ara eleman yetiştirmek amacıyla düzenlenen konferans, KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferans kapsamında Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. TürkselDülgergil, video ve slaytlar eşliğinde ağız ve diş sağlığı konusunda doğru bilinen yanlışları ve yapılması gerekenleri aktardı.

Bakteri üretimi bakımından ağzı, vücudumuzun en pis yeri olarak tanımlayan Dülgergil, vücutta meydana gelen enfeksiyonların yüzde 65’inin ağız ve diş plağı kaynaklı olduğunu vurguladı. “Dişlerin fırçalanmaması alt ve üst solunum yolu enfeksiyonlarının başlıca nedenidir” diyen Prof. Dr. Dülgergil, diş plağının 12 saat arayla düzenli olarak uzaklaştırılması gerektiğini vurgulayarak, diş sağlığının insanın yaşam kalitesini önemli ölçüde etkilediğini ifade etti.

Önemli olanın diş sağlığını bozulmadan korumak olduğunun altını çizen Dülgergil, “Çürüyen bir dişe dolgu yapılması kalıcı bir tedavi değildir. Dolgu veya herhangi bir madde ağıza girdiği anda ağızdaki bakteri üretimi 2,5 kat artar.” diye konuştu.

Çocuklarda ağız ve diş sağlığı konusuna da değinen Prof. Dr. Dülgergil, “Çocuklarda süt dişlerinin zamanından önce çekilmesi diş yapısında bozulmalara neden olur. Ortodontik problemlerin yüzde 70’i süt dişlerinin zamanından önce düşmesi ve çekilmesi kaynaklıdır.” dedi.

Konferansa KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı’nın yanı sıra öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.