DOLAR 32,3698 % 0.16
EURO 35,0493 % -0.16
GRAM ALTIN 2.324,87 % 0,19
ÇEYREK A. 3.801,16 % 0,19
BITCOIN 2.284.092 -0.679
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Patriotlar İnsanların Psikolojisini Bozuyor

Son Güncelleme :

03 Temmuz 2015 - 7:38

/ kez okundu.
Patriotlar İnsanların Psikolojisini Bozuyor
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Özel Vatan hastanesinde Psikiyatri Uzmanı olarak görev yapan Dr.İshan Yabanoğlu, Kahramanmaraş’ta bulunan patriot füzelerinin insanların psikolojisini olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

 

Kişiler Gelişmez İse Şehirde Gelişmez

İnsanların yapamadığı tek şeyin yalnız yaşamak olduğuna dikkat çeken Yabanoğlu; “Bireyler ne kadar gelişirse şehir de o kadar gelişir. İnsanlar yalnız başına asla bir hayat sürdüremiyor mutlu olamıyor. Özgürlük sınırsız bir şey değil ama makul sınırlar içerisin de daha özgür bir alan sunarsak herkes daha mutlu olur. Mutlu bireylerin yaşadığı bir toplumda hakikaten daha böyle göz alıcı hale gelir. Psikiyatrik sorunlar aslın da her sosyokültürel katmanda var. Depresyon aslında bir hastalıktır. Depresyonu sadece zaman içerisindeki o küçük yıpranmalar ile hiç hissedilmeyen şeylerin kendiliğinden de oluşabilir. Depresyonun tedavisi dünyanın her yerin de aynıdır. Barış ortamı lazım, daha böyle huzurlu bir ortam lazım. Gerginlik sürekli böyle kaygı altında olmak gelecek belirsizliği psikolojide etkilidir.” Dedi.

 

Maraş’ta Kadın Olmak Zor!

Suriye bölgesinde yaşanan olaylara da değinen Yabanoğlu; “Patriot füzeleri neden bizim şehrimizde var. Buda tabi ki bir gerginlik nedeni. Yani ister istemez toplumsal çatışmalar doğuyor. Baktığımız zaman hemen yanı başımız da savaşlar var. İşte terör örgütleri var karmaşık bir durum yaşanıyor. Bütün liderler açısından topluma daha böyle yumuşatıcı ılımlı bir yaklaşım olsa daha böyle sıcak bir tavır olsa o zaman topluma da daha olumlu yansıyacak.” Diye belirtti.

Öte yandan Şehirde büyük vakalarla karşılaştığını belirten Yabanoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; “Mesela seçim kayıp eden muhtarlık ile ilgili depresyona giren ya da o süreç içerisin de bir birleri ile çatıştıkları için ciddi sıkıntılar yaşayan çok vaka gördüm. Baktığımız zaman kadınlar da daha sık görülüyor. Hakikaten kadınların kendilerini ifade etmeleri toplum içerisindeki konumları rolleri daha kısıtlı. Maraş’ta kadın olmak zor! Maraş’ta gelin olmak zor! İnsanlar sadece ekonomik kaygılar ile evlenip kendi anne babası ile yaşamaya kalkarsa o ekonomik sıkıntılar ister istemez başka sorunları da beraberin de getiriyor. Yani temel sıkıntı kaynaklarından bir tanesi de ekonomik. Gelen vakalara baktığımız zaman birçoğu işte kredi borcu oluyor, başka şeyler oluyor bunlar hep tetikleyen faktörlerden birisi. Bir tüketim toplumu haline geldiğimiz için sürekli tüketmek istiyoruz. Özellikle genç nesil daha fazla tüketmek istiyor. Gençlerin izlediği televizyon reklamları bile bu tüketimi tetikleyen bir şey. Günlük hayatımızı tam sürdüremiyorsak, işlerimizi yeteri kadar yapamıyorsak, sosyal ilişkilerimizi sürdüremiyorsak, bunlarda bozulma yaşıyorsak artık o bir ruhsal hastalık haline gelmiş demektir.”

(Özel Haber)

Patriot missileDSC_0339 DSC_0330 DSC_0335 DSC_0336

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.