DOLAR 32,3162 % 0.2
EURO 35,1419 % 0.02
GRAM ALTIN 2.292,73 % 0,67
ÇEYREK A. 3.748,61 % 0,67
BITCOIN 2.293.294 2.361
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Öztunç’tan Fatma Şahin’e “Biber” uyarısı!

Son Güncelleme :

18 Eylül 2019 - 15:02

/ kez okundu.
Öztunç’tan Fatma Şahin’e “Biber” uyarısı!
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in, Kahramanmaraş biberini kendi iline mal etmeye çalıştığını belirterek, “Sayın Şahin’i uyarıyoruz; Kahramanmaraş’ın zenginliklerini çalmaya çalışmasın, Kahramanmaraşlılar bu biberden onun ağzına sürerler. İki şehir arasında biber savaşı olmasın.” dedi.

Öztunç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Şahin’in, yıllardır Kahramanmaraş biberi olarak tanınan bibere “Gaziantep biberi” dediğini söyledi.

Basın toplantısını biberle yapan Öztunç, Şahin’in, yılların Kahramanmaraş biberini alıp Gaziantep’e mal etmeye çalıştığını ileri sürdü. Öztunç, “Şahin, Gaziantep biberi dedi diye Gaziantep biberi olmaz. ” ifadesini kullandı.

Gaziantep’in içme suyunun Kahramanmaraş’tan geldiğini, Şahin’in doymayarak gözünü Kahramanmaraş biberine diktiğini savunan Öztunç, şunları kaydetti:

“Biraz insaflı ol. Suyumuzu aldın, içiyorsunuz, afiyet olsun. Şimdi de biberi mi çalmaya çalışıyorsun. Yakında ‘Maraş dondurması aslında Antep dondurmasıdır’ derse şaşırmayın. Sen git baklavana, fıstığına sahip çık. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası 2001’de Maraş biberinin coğrafi işaret tescili için başvurdu. 2002’de Türk Patent Enstitüsü Maraş biberini, Kahramanmaraş’a coğrafi işaret olarak tescil ettirdi. Şimdi Fatma Hanım bunu değiştirmek için uğraşıyor ama boşuna uğraşıyor. Cezerye Mersin, incir Aydın, kayısı Malatya, isot Urfa, kebap Adana, fıstık ve baklava Antep, dondurma ve biber de Maraş’ın. Sayın Şahin’i uyarıyoruz; Maraşlılar ile bu kadar fazla uğraşmasın, Maraş’ın zenginliklerini çalmaya çalışmasın, vallahi de billahi de Maraşlılar bu biberden onun ağzına sürerler. Yanlış yapıyor. Kahramanmaraş milletvekillerine sesleniyorum, hep birlikte ilimizin değerlerine sahip çıkalım, birilerinin Kahramanmaraş’ın değerlerini çalmasına izin vermeyelim. Kahramanmaraş ile Gaziantep arasında biber savaşı olmasın.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.