DOLAR 32,5933 % 0.35
EURO 34,8180 % 0.19
GRAM ALTIN 2.507,74 % 0,94
ÇEYREK A. 4.100,16 % 0,94
BITCOIN 2.125.026 3.466
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ÖZEL ÇOCUKLARIN ÇANTA VE KIRTASİYELERİ ONİKİŞUBAT’TAN

Son Güncelleme :

04 Ekim 2016 - 15:47

/ kez okundu.
ÖZEL ÇOCUKLARIN ÇANTA VE KIRTASİYELERİ ONİKİŞUBAT’TAN
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Onikişubat Belediyesi, 262 engelli öğrenciye eğitimleri için çanta ve kırtasiye malzemesi hediye etti.

Sosyal belediyeciliğin öncüsü Onikişubat Belediyesi, eğitime yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Yeni eğitim-öğretim yılında ilçede ilkokula başlayan tüm öğrencilerin çanta ve kırtasiyelerini hediye eden Onikişubat Belediyesi, Onikişubat Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde eğitim gören, 262 engelli öğrencinin de okul malzemesi ihtiyaçlarını karşıladı.

Bugün düzenlenen törenle, özel öğrenciler ve aileleriyle buluşan Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, çanta ve kırtasiye malzemelerini hediye etti. Böylesine anlamlı bir projeyi gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Mahçiçek, “Bugün bizler için mutlu bir gün. Bugünkü yapacağımız bu güzellikle içimiz daha da ferahlayacak. Bunun mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız” dedi.

Onikişubat Belediyesi olarak toplumun tüm kesimlerine hizmet götürme gayreti içerisinde olduklarını belirten Mahçiçek, engellilere yönelik projelerinin bundan sonra da devam edeceğini söyledi. Mahçiçek, şöyle konuştu:

“2,5 yıldır toplumun hemen tüm kesimlerine ulaşmak, onlara hizmet etmek arzusu ile gayret ediyoruz. Ama bizim hizmet götürmemiz gereken en önemli kesim bence bu kesim olmalı. Engelli yavrularımızla ilgili başka projelerimizde olacak inşallah. Biz biliyoruz ki engelli çocuklarımızın anne ve babaları bir yere gidecekleri zaman çocuklarını bırakacak bir yer bulamıyorlar. İnşallah bu kabil çocuklarımız için gelecek yıl, kısa süreli bakım merkezi yapacağız. Bu şu demek, bir engelli ailemiz bir yere gideceği zaman çocuğunu bu merkeze bırakacak ve çocuğu emin ellerde olacak. İşlerini bitirdiklerinde de gelip alacaklar. Bunlar bu toplumun önemli ihtiyaçları. Bunlarla ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor. Tabi farklı farklı engellilerimiz var. Mesela down sendromlu çocuklarımız var. Onlar için de bir eğitim merkezi yapacağız. Bunun için de proje çalışmalarımız devam ediyor. Biz hep şöyle düşündük. Makamlar mevkiler gelir gider. Kalıcı olan yaptığınız hizmetlerdir, aldığınız dualardır. Biz inşallah kalıcı olan şeyler yapmak için buradayız. Hem tesis yapacağız hem de dua alacağız. Bunun ötesinde başka bir düşüncemiz yok.”

Hediye edilen kırtasiye malzemeleri arasında içerisinde çam tohumu bulunan fidanlar da olduğunu kaydeden Mahçiçek, ailelerden bu fidanları toprakla buluşturmalarını istedi. Mahçiçek, “Bu kalemleri hemen atmayalım. Kalemin içinde çam tohumları var. Bunu küçük bir saksıya diktiğiniz zaman 4 tohum çıkacak ve ağaç olacak. Çantalarımızın içinde de çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak malzemeler var. Sizlerin güzelliğini paylaşmak bizleri çok mutlu etmiştir. Allah sizlere yardım etsin inşallah. Çocuklarımıza şifalar nasip etsin. Biz de bu bağlamda sizlerin hizmetindeyiz. Yapacağımız bir şey olursa her zaman yanındayız. Sizler fedakar insanlarsınız. Allah her zaman yardımcınız olsun” diye konuştu.

Daha sonra, Başkan Mahçiçek, Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri çanta ve kırtasiye malzemelerini öğrencilere takdim etti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.