DOLAR 32,4989 % 0.25
EURO 34,5934 % 0.27
GRAM ALTIN 2.489,93 % 0,27
ÇEYREK A. 4.071,03 % 0,27
BITCOIN 2.065.548 -4.273
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 26°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Özdemir ODTÜ Rektörü Değişmeli

Son Güncelleme :

31 Aralık 2015 - 16:43

/ kez okundu.
Özdemir ODTÜ Rektörü Değişmeli
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası Genel Başkanı Yusuf Özdemir, ODTÜ’de namazdan çıkan öğrencilere yapıldığı iddia edilen saldırıyla ilgili olarak, “İsmi de muamma olan bir coğrafi özelliği taşıyan Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde gelişen, onların ideolojisini göstermektedir. Ama biz derhal rektörün değişmesini istiyoruz” dedi.

Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, Kahramanmaraş’ta Vali Mustafa Hakan Güvençer ile İl Müftüsü Muhammet Gevher’i makamlarında ziyaret etti. Özdemir, Vali Güvençer ve müftü Gevher ile görüştükten sonra sendikanın Kahramanmaraş Şubesi’ni ziyaret etti. Yusuf Özdemir burada yaptığı açıklamada, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde teröristlerin ibadethanelere yaptığı saldırılar ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde 22 Aralık’ta namazdan çıkan bir gruba yapıldığı öne sürülen saldırıyı değerlendirdi.

Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ndeki Kurşunlu olarak bilinen Fatihpaşa Camisi’nin PKK’lı teröristlerce yakılmasının kendilerini derinden üzüp incittiğini belirten Özdemir, “TürkiyeCumhuriyeti’nde son zamanlarda gelişen olaylar, STK olarak bizi özellikle diyanet camiasının büyük görevler üstlenmesini ortaya koymuştur. Bunlardan tabi ki mabetlerimize ve dini anlayışlarımıza olan saldırıları da şiddetle kınıyoruz ve ne yapmamız gerektiği noktasında da arkadaşlarla iletişim içerisindeyiz. Diyarbakır’da Sur İlçesi’nde yakılan mabedimiz bizim gönüllerimizi yakmıştır, incitmiştir. Düşüncelerimize ve evrenselliğe atılan, evrensel düşünceyi kirleten bir hareket olarak gözlemledik. Olması gereken bizim düşüncelere değil, insanlığa hizmet, insanlık olarak anlayışlardır. Bunların diyanet camiasının önemseyip çözebileceğini ve gönlümüzle, STK’larla birlikte çözebileceğimiz de biz düşünüyoruz” dedi.

‘ODTÜ REKTÖRÜ DERHAL DEĞİŞMELİ’

Özdemir, ODTÜ’de öğrencileri yapıldığı öne sürülen saldırıyla ilgili de rektörün değiştirilmesi talebinde bulunarak, şöyle devam etti:

“İsmi de muamma olan bir coğrafi özelliği taşıyan Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde gelişen, onların ideolojisini göstermektedir. Ama biz derhal rektörün değişmesini istiyoruz. O isme haiz birinin oraya gelmesini istiyoruz. Çünkü orada bütün Orta Doğu’da, Ortodoksların, Musevilerin, belli cemiyetlerin, belli düşüncelerin topluluğuyla eğitim veren bir üniversite orası. Ama tek düşünceye saldırıyı, yıllar önce de belli bir otoriteye, ideolojilere de saldırılar yapmışlardır. Onları da kınıyoruz. Bu noktada Diyanet İşleriBaşkanı Mehmet Görmez hocamızın açıklamalarını da yakından destekliyoruz. Orta Doğu Teknik Üniversitesi ile ilgili gençlik yapılanmasının oluşma noktasında Diyanet İşler Başkanı Haseki Camii’nde, sabah namazında gençlerle buluşma noktasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden öğrencilerin gönderilmemesini de biz manidar bir düşünce olarak kabul ediyoruz ve kınıyoruz. Derhal rektörün de bu noktada değişmesini talep ediyoruz.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.