DOLAR 32,5852 % 0.16
EURO 35,0042 % -0.11
GRAM ALTIN 2.438,82 % 0,11
ÇEYREK A. 3.987,47 % 0,11
BITCOIN 64.650,16 1.187
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Özdağ, Suriyeliler stratejik göç mühendisliğidir

Son Güncelleme :

24 Şubat 2020 - 7:00

/ kez okundu.
Özdağ, Suriyeliler stratejik göç mühendisliğidir
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Suriyelilerin vatanlarına dönmeleri için mücadele ettiklerini itiraf eden İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, “Suriyeliler, bombalandıkları için Türkiye’ye gelmiyorlar, Türkiye’ye gelmeleri için bombalanıyorlar dedi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Kahramanmaraş’ta partisinin il teşkilatınca düzenlenen ‘Türkiye’nin ve bölgemizin gerçek beka sorunu Suriyeliler’ konulu konferansa katıldı. Bir düğün salonunda gerçekleşen, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Çabukel yaptı.

Ümit Özdağ, Suriyelilerin ülkelerine gitmesi gerektiğini söyleyerek, bunun da İYİ Parti iktidarında olacağını söyledi.

Suriyelilerin vatanlarına dönmeleri için mücadele ettiklerini itiraf eden Ümit Özdağ, şöyle devam etti:

“Suriyeliler, bombalandıkları için Türkiye’ye gelmiyorlar, Türkiye’ye gelmeleri için bombalanıyorlar. 5.3 milyon Suriyelinin dışında Afganistan, Irak, İran başta olmak üzere 1 milyon 400 bin de başka ülkelerden sığınmacı var. Yani 6.7 milyon sığınmacı var. Ortadoğu’nun ve Batı Asya’nın kavimleri, Türk milli kimliğini tehdit altında bırakırcasına akın akın Anadolu’ya geliyorlar. Bu bir stratejik göç mühendisliğidir” dedi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Suriyelilerin belirli bir proje kapsamında Türkiye’ye göç ettirildiğini belirterek, ‘Bu bir stratejik göç mühendisliğidir’ dedi.

Suriyelilerin ülkelerine gitmesi gerektiğin bunun da İYİ Parti iktidarında olacağını söyleyen Özdağ; ‘Türkiye’de kayıtlı 3.6 milyon, kayıtsızlarla birlikte 5.3 milyon Suriyelinin yaşadığını ifade etti.

Özdağ, Suriyeli sığınmacıların sayılarının arttığı ve doğum oranlarının yüksek olduğuna işaret etti:

Bir Suriyeli kadın, ortalama 5,3 çocuk doğuruyor. Eğer ilkokul ve altıysa eğitim seviyesi 5,8’e çıkıyor, üniversite ise 4.1’e düşüyor. Türk kadınlarında bu oran 2 yani Suriyelinin nüfus artış hızı yüzde 100’den daha fazla. Çok değil 20 sene sonra sadece kayıtlı olanlara vatandaşlık verilirse 11.5 milyon Suriyeli olacak. İçinde 15.3 milyon Suriyeli’nin olduğu Türkiye birliğini sağlayabilir mi?”

“Suriyeliler, bombalandıkları için Türkiye’ye gelmiyorlar”

İYİ Parti’li Özdağ, Suriyelilerin vatanlarına dönmeleri için mücadele ettiklerini belirtip şu yorumu yaptı:

Suriyeliler, bombalandıkları için Türkiye’ye gelmiyorlar, Türkiye’ye gelmeleri için bombalanıyorlar. 5.3 milyon Suriyelinin dışında Afganistan, Irak, İran başta olmak üzere 1 milyon 400 bin de başka ülkelerden sığınmacı var. Yani 6.7 milyon sığınmacı var. Ortadoğu’nun ve Batı Asya’nın kavimleri, Türk milli kimliğini tehdit altında bırakırcasına akın akın Anadolu’ya geliyorlar.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.