DOLAR 32,3724 % 0.16
EURO 34,9785 % -0.32
GRAM ALTIN 2.325,56 % 0,22
ÇEYREK A. 3.802,30 % 0,22
BITCOIN 2.277.631 0.436
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

OY ÇALMAK KUL HAKKI YEMEK DEĞİL Mİ

Son Güncelleme :

06 Kasım 2015 - 13:41

/ kez okundu.
OY ÇALMAK KUL HAKKI YEMEK DEĞİL Mİ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş 1. sıra milletvekil adayı ve eski RTÜK Üyesi Ali Öztunç, il genelinde oylarının çalındığını iddia etti. AK Parti’nin oy hırsızlığı yaptığını öne süren Öztunç, “Adalet ve Kalkınma Partisi, Kahramanmaraş’ta hırsızlık yapmıştır, tespit edilmiştir, net, belgeli. Bana yazılmış 16 oy, almışım, ıslak imzada 16 oy götürmüş AKP’ye vermiş, tutanakta, birleştirme tutanağında. Bu şerefsizliktir, çok açık söylüyorum ve bu namussuzluktur, bunun adı hırsızlıktır. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne çıkmış 25 oy, sıfırı eklemiş birleştirme tutanağında 250 yapmış. Bu da şerefsizliktir, bu da namussuzluktur ve bu şerefsizliği, namussuzluğu yapanlar utanmalıdır.” dedi.,

DSCF4440

CHP Kahramanmaraş 1. sıra milletvekil adayı ve eski RTÜK üyesi Ali Öztunç ve CHP İl Başkanı Esat Şengül, 1 Kasım seçimlerinin ardından parti binasında gazetecilerle seçim değerlendirmesi yaptı. Partisinin il genelinde oylarını yüzde 20 artırarak 60 bin 500 oy aldığını belirten Öztunç, ancak şehir barajının yükselmesi sonucu milletvekilliğine seçilemediğini anlattı.

DSCF4437

“BELGESİNİ DE VERDİK AMA HAKİMLER İKTİDARDAN KORKUYOR”

AK Parti’nin 1 Kasım seçimlerinde oy hırsızlığı yaptığını iddia eden Öztunç, şöyle konuştu: “18 Eylül’den bugüne kadar hiç durmadan 37 bin kilometre yol yapmışım. Biz elimizden gelen çabayı gösterdik, partimizin 7 Haziran’daki oyu 51 bin civarındaydı, biz 60 bin 500 civarında oy aldık. Maalesef bizim bütün oy artışımıza rağmen, yüzde 20’lik bir oy artışımıza rağmen Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 350 bin olan oyu 441 bine yükseldi. Şehir barajı bir anda 61 binlere çıktı. Burada hile var mı yok mu? O başka bir şey, onu konuşacağım, var çünkü tespitli var, Adalet ve Kalkınma Partisi Kahramanmaraş’ta hırsızlık yapmıştır, tespit edilmiştir, net, belgeli. İlçe seçim kuruluna verdik, il seçim kuruluna da verdik. Ama hırsızlığa alıştıkları için artık oy hırsızlığına sesimizi çıkartamıyoruz, ne yapalım. Seçim kuruluna veriyoruz, seçim kurulundaki hakimler korkuyorlar. Hakimler cezaevlerine giriyor çünkü artık Türkiye’de. Bana yazılmış 16 oy, almışım, ıslak imzada 16 oy götürmüş AKP’ye vermiş, tutanakta, birleştirme tutanağında. Bu şerefsizliktir, çok açık söylüyorum ve bu namussuzluktur, bunun adı hırsızlıktır. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne çıkmış 25 oy, sıfırı eklemiş birleştirme tutanağında 250 yapmış. Bu da şerefsizliktir, bu da namussuzluktur ve bu şerefsizliği, namussuzluğu yapanlar utanmalıdır, bir gün utanacaklar.”

DSCF4441

“BENİM OYUMU ÇALARAK ALDIKLARI MİLLETVEKİLLİĞİ HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

AK Parti’nin 7 Haziran’da yaşadığı mağlubiyeti gidermek için her yolu denediğini kaydeden Öztunç, Dulkadiroğlu ilçesinde 22 bin oyun çalındığını öne sürdü.

Partisinin, ıslak imzalı tutanaklara geçen oy sayısıyla YSK’nın birleştirme tutanağındaki oy sayısının uyuşmadığını ifade eden Öztunç, şöyle konuştu: “441 bin oyları yok, 22 bin oy sadece Dulkadiroğlu bölgesinde çalınmıştır arkadaşlar, hırsızlıkla yazılmıştır. ‘Ben Müslüman’ım, ben dindarım’ diyenler açsınlar Kur’an-ı Kerim’i okusunlar, hırsızlık sevap mı? Günah mı? Bu seçimlerde, 7 Haziran’da yaşadıkları mağlubiyeti giderebilmek için her yola baş vurdular. Seçim gecesi köylerde altın dağıtıldı. Ekinözü’nde lokum lokumun içerisinde altın verildi. Kahramanmaraş’ın merkez köylerinde muhtarlar aracılığıyla para ve altın dağıtıldı, muhtarlara para verildi. Bildiğim kaç tane muhtar var, biliyor musunuz? Her yolu denediler niye biliyor musunuz; hırsızlıkları ortaya çıkmıştı, yargılanacaklardı, bunu gidermek için. Oy hırsızlığı yaptılar, rüşvet verdiler, her şeyi yaptılar. Buna rağmen biz yüzde 20 oy artışı yaptık, 60 bine getirdik barajı geçebilirdik, ama 441 bini bize gösterince baraja taktılar, 7-1 yaptılar. Namussuzca ve şerefsizce alınan milletvekillikleri hayırlı uğurlu olsun Adalet ve Kalkınma Partisi’ne. Benim oyumu çalarak aldıkları milletvekilliği hayırlı uğurlu olsun.”

“OY ÇALMAK KUL HAKKI YEMEK DEĞİL Mİ?”

Eline aldığı ıslak imzalı belgeleri gazetecilere göstererek tepkisini dile getiren Öztunç, “180 oy var köyde, seçmen 180. 180 oy da AKP’ye çıkmış. Bir kişi bile yok değil. Çuvalı açsınlar içinde 72 tane oy var. Oy çalmak kul hakkı yemek değil mi?” diye sordu.

“KOCA BİR PARTİNİN HAKKI ÇALINDI”

İl genelinde 11 ilçede seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini ancak ilçe seçim kurullarının olumsuz yanıt verdiğini aktaran Öztunç, AK Parti’nin ise Adıyaman’daki seçim sonucuna itirazının kabul edildiğini hatırlattı.

AK partililerin Kahramanmaraş Adliyesi’ne giderek baskı yaptığını savunan Öztunç, “Oylarım çalındı, koca bir partinin hakkı çalındı, seçim kuruluna başvuruyoruz, okumuyor bile ret, yazıklar olsun. Adıyaman’da sayıldı, Adalet ve Kalınma Partisi’nin itirazları üzerine sayıldı Adıyaman’da. Niye Kahramanmaraş’ta sayılmıyor sandıklar tekrar. Eğer varsa yürekleri, eğer gerçekten namuslu bir iş yapıldıysa, hırsızlık yoksa buyurun sayılsın, hep beraber sandıklar yeniden sayılsın. Eğer gerçekten hırsızlık yapılmadıysa Veysi Kaynak’ın ne işi var adliyede, AKP’lilerin ne işi var Kahramanmaraş Adliyesi’nde? Baskı yapıyorlar oraya buraya saydırmayın tekrar diye.” ifadelerini kullandı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.