DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.100.964 -1.19
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 23°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ONİKİŞUBAT’TA RAMAZAN COŞKUSU BAŞLIYOR

Son Güncelleme :

18 Haziran 2015 - 12:11

/ kez okundu.
ONİKİŞUBAT’TA RAMAZAN COŞKUSU BAŞLIYOR
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediyesi, iftar programları, Hacıvat-Karagöz ve illüzyon gösterileri ile Ramazan coşkusunu, ilçenin her köşesine taşıyor.

 

Sosyal ve kültürel belediyeciliğin öncüsü Onikişubat Belediyesi, onbir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’te de birbirinden farklı etkinliklerle Onikişubatlıların karşısına çıkıyor. Ramazan etkinlikleriyle yaklaşık yüz bininsana ulaşmayı hedefleyen Onikişubat Belediyesi, sevgi ve kardeşliği temel kılacak, yardım ve paylaşmayı ön planda tutacak ve çocuklara da direkler arası tadında eğlenceler sunacak programlarla Ramazan’ı Şerif’i karşıladı.

Onikişubat Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü koordinesinde yürütülen Ramazan etkinlikleri kapsamında, bu yıl ihtiyaç sahibi 24 bin aileye Ramazan Paketi ulaştırılacak. Şu ana kadar 40 mahallede paketlerin dağıtımı tamamlanırken, 88 mahallenin ise kısa sürede bitirilmesi amaçlanıyor.

Öte yandan yardım paketlerinden 250 adedi de Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü personeline verildi. Paket dağıtım törenine katılarak temizlik işleri personeliyle buluşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, sağlık ve afiyet dolu bir Ramazan temennisinde bulundu.

Temizlik işleri personellerinin kendi nezdinde çok ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Başkan Mahçiçek, “Sizler belediyemizin en kutsal vazifelerinden birini yerine getiriyorsunuz. Çocuklarınıza helal rızıklar götürmek adına, bizlerin daha temiz bir çevrede yaşayabilmeleri için emek veriyor, çaba sarf ediyorsunuz. Dolayısıyla sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Ancak biz de Onikişubat Belediyesi olarak sizlerin yanında olduğumuzu her fırsatta gösteriyoruz. Bildiğiniz gibi emeğinizin karşılığı olarak belki de Türkiye’de ilk defa asgari ücret artı yüzde 10 ek ücret uygulamasını biz yapıyoruz. İnşallah imkanlarımız genişledikçe, belediyemizin gelirleri arttıkça bu tablo daha da iyileştirilecektir. Bu vesileyle Ramazan-ı Şerif’inizi tebrik ediyor, aileniz ve çocuklarınızla afiyet dolu bir Ramazan geçirmenizi diliyorum” diye konuştu.

20 BÖLGEDE İFTAR YEMEĞİ

Onikişubat Belediyesi’nin bu yıl ki iftar programları kapsamında 20 noktada iftar yemeği verilecek. Geçen yıl yapılan iftar yemeklerinde 60 bin vatandaşa ulaşmayı başaran Onikişubat Belediyesi, bu yıl ise yaklaşık 100 bin insanı aynı sofrada buluşturmayı amaçlıyor. Hayırsever işadamları aracılığıyla toplumun hem zengin hem de dar gelirli kesimlerini aynı sofrada bir araya getiren Onikişubat Belediyesi, klasik “iftar çadırı” anlayışını da bir kenara bırakarak birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmeyi hedefliyor.

10 CAMİDE 25 BİN ÇÖREK VE GÜL LOKUMU İKRAM EDİLECEK

Öte yandan “Gecemiz bir, Camimiz bir” projesi kapsamında da Ramazan boyunca 10 camide Perşembe akşamları vatandaşlarımıza çörek, gül lokumu ve gül suyu ikram edilecek. İlki dün akşam gerçekleştirilen ikramlarla Ramazan sonunda 25 bin insanımıza ulaşılması amaçlanıyor.

Diğer yandan Ramazan etkinlikleri kapsamında çocuklara da “Direkler arası” tadında aktiviteler sunulacak. Eski ramazan geleneklerini canlı tutmak ve çocukların keyif dolu bir Ramazan geçirmeleri için Hacivat-Karagöz Müzikali, illüzyon gösterileri, palyaço ve yüz boyama eğlenceleri düzenlenecek.

DSC_7399 DSC_3088 DSC_7369 DSC_7374

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.