DOLAR 32,3973 % 0.21
EURO 35,1058 % -0.02
GRAM ALTIN 2.326,32 % 0,25
ÇEYREK A. 3.803,53 % 0,25
BITCOIN 2.308.556 0.325
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Onikişubat, Bilgi ve Kültür Evleriyle Donatılıyor

Son Güncelleme :

02 Nisan 2016 - 12:39

/ kez okundu.
Onikişubat, Bilgi ve Kültür Evleriyle Donatılıyor
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Onikişubat Belediyesi tarafından Suluyayla, Topçalı, Muratlı ve Kerimli Mahallelerine yapılan Bilgi ve Kültür Evleri düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Başkan Mahçiçek, “Sizlere ne kadar hizmet getirsek az. Bunun farkındayız. Ama şehir merkezinde ne hizmet varsa, emin olun sizlere de ulaştıracağız.”

Onikişubat Belediyesi, ilçenin tüm kırsal noktalarını, Bilgi ve Kültür Evleri ile donatıyor. Kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların hemen her türlü sosyal aktivitelerinin yanı sıra, çocuklar için de bilgi ve kültür yuvaları haline gelecek 4 çok amaçlı merkez, Suluyayla, Topçalı, Muratlı ve Kerimli Mahallelerinde hizmete sunuldu.

7 şehit verdiğimiz Diyarbakır’daki hain saldırı dolayısıyla buruk geçen Bilgi ve Kültür Evlerinin açılışında konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Hem bu hizmetleri sizlere sunmak, hem de sizlerle kucaklaşmak için buradayız” dedi. “Bu açılışları yaparken yüreğimiz buruk” diyen Başkan Mahçiçek, “Maalesef hainler yine kalleşçe saldırdı. 7 kahraman evladımızı şehit verdik. Acımız büyük. Hepsine Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum. Rabbim o hainleri ‘Kahhar’ ismiyle kahretsin” ifadelerini kullandı.

Bilgi ve Kültür Evleri hakkında da bilgiler veren Mahçiçek, şöyle devam etti.

“Biz şehrimizde ne varsa burada da olacak dedik ve bu amaçla yola çıktık. Bu tesiste çok amaçlı olarak sizlerin ihtiyaçlarını karşılaması için yapıldı. Burada, nişan merasimlerinizi, düğün merasimlerinizi yapabileceksiniz. İhtiyaç halinde taziye evi olarak kullanabileceksiniz. Sağlık görevlileri geldiğinde burada muayene yapabilecek. Hepsinde de önemlisi çocuklarımız buralarda ders çalışabilecek. Burası çocuklarımız için bilgi ve kültür yuvaları olacak. Tabi 1,5 yıllık büyükşehir yapılanmasıyla bütün belediye hizmetlerini sizlere getiriyoruz. Eksiğimiz noksanımız yok mu? Var. Onları da en kısa sürede tamamlarız. İnşallah en kısa sürede tüm ihtiyaçlarımızı karşılamış olacağız. Bugün de önemli bir hizmeti sizlere sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun.”

“HİZMETLER YAPILIR, ÖNEMLİ OLAN ÜLKEMİZİN GELECEĞİ”

Genel ve yerel yönetim hizmetlerinin her zaman verileceğini, esas önemli şeyin ise ülke geleceği olduğunu dile getiren Mahçiçek, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Hatırlayın, 7 Haziran’dan sonra bir boşluk oluştu ve Türkiye’de tekrar terörü hortlattılar. Dolayısıyla bizim her zaman güçlü olmamız lazım. İşte Irak’ı, Suriye’yi görüyorsunuz. İşte Türkiye’yi getirmek istedikleri nokta da o. Eğer onlara fırsat verseydik bu ülkeyi böleceklerdi. Ama sizler 1 Kasım’da tekrar ayağa kalktınız ve bu ülkeye istikrar getirdiniz. Birliği bütünlüğü sağladınız ve ülkemizi bölemediler. Bu ülkenin geleceği, tasavvurları, projeleri 2023 hedefleri sizlerin elinde. Çok vakur bir Cumhurbaşkanımız var. Eğer O’nun bu duruşu olmasa, bu ülke 17-25 Aralık olaylarıyla, gezi olaylarıyla bölünmüştü. Ama o yiğit insanın dik durmasıyla, bu sıkıntılardan kurtulduk. Biz bu ülkenin bölünmesine fırsat vermeyeceğiz. Birlik ve bütünlüğümüzü kesinlikle bozmayacağız. Siyaseten aramızda sıkıntılar olabilir ama birlik ve bütünlüğümüzü asla kaybetmeyeceğiz. Çünkü esas olan bu ülkenin geleceği.”

“BURALARIN DEĞİŞMESİ, GELİŞMESİ MEMLEKETİN DE ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK”

Törende konuşan AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel’de, ülke olarak zor günlerden geçildiğini belirtti. Görgel, “Her gün içimizi parçalayan hadiseler yaşıyoruz. Bu nedenle sözlerime başlarken dünkü kalleşçe saldırıda canlarını bu memleket için feda eden vatan evlatlarına Allahtan rahmet diliyorum. Milletimize başsağlığı diliyorum. İnşallah bu acı günleri geride bırakacağız” diye konuştu.

Hizmete sunulan Bilgi ve Kültür Evlerinin de çok önemli bir amaca hizmet edeceğini vurgulayan Görgel, şunları kaydetti:

“Gerçekten baktık, gördük ki çocuklarımız şimdiden buralarda faaliyetlere başlamışlar bile. İnşallah bu açtığımız Bilgi ve Kültür Evleri çok önemli bir amaca hizmet edecek. Tabi adından da anlaşılacağı üzere bilgi ve kültür evi..Bilgi çok önemli. Bu memleketin gelişmesi için böyle kırsal yerlerde yapılması çok daha önemli. Niye önemli?Çünkü buradaki bir çocuğumuzun bilgilenmesi, kendini yetiştirmesi, buraları çok farklı bir hale getirecek. Buranın değişmesi memleketin çehresini değiştirecek. Bizler Türk milleti olarak kültürümüzle var olan, gerçekten çok derin bir kültüre sahip olan bir milletiz. Geçmişte kültürümüzü yozlaştırmaya çalıştılar ama buna izin vermedik. İnşallah buralarda milli ve manevi değerlerine sahip nesiller yetişecek. Ben onun için bu hayırlı hizmetlere vesile olan Hanefi Başkanıma ve onun ekibine teşekkür ediyorum. Başta da ifade ettiğim gibi, bugün tam da birlik ve beraberlik zamanı. Kenetlenmemiz gereken bir zaman yaşıyoruz. İnşallah bu hizmetler birlik ve beraberliğimize vesile olurlar. Hayırlı olsun.”

AK Parti İl Başkan Yardımcısı İdris Tezcan’da, hayata geçirilen hizmet dolayısıyla Başkan Mahçiçek ve Onikişubat Belediyesi çalışanlarına teşekkür etti. Daha sonra, dualar eşliğinde Bilgi ve Kültür Evlerinin açılışları gerçekleştirildi. Onikişubat Belediyesi tarafından hazırlanan “Zamana direnen eller” adlı resim sergisi de Bilgi ve Kültür Evleri içerisinde sergilenerek, yöre sakinlerinin beğenisine sunuldu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.