DOLAR 32,5933 % 0.35
EURO 34,8180 % 0.19
GRAM ALTIN 2.507,74 % 0,94
ÇEYREK A. 4.100,16 % 0,94
BITCOIN 2.125.026 3.466
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ’NİN EN ANLAMLI İFTARI

Son Güncelleme :

07 Haziran 2017 - 6:10

/ kez okundu.
ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ’NİN EN ANLAMLI İFTARI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Onikişubat Belediyesi, geleneksel Ramazan iftarları kapsamında anne ve babasız büyüyen çocuklar için iftar programı düzenledi.

Sosyal belediyeciliğin öncüsü Onikişubat Belediyesi, Ramazan-ı Şerif’in her günü toplumun farklı kesimlerini iftar sofralarında buluşturmaya devam ediyor. İnsani Yardım Vakfı (İHH) işbirliği ile düzenlenen iftar yemeğinde de, annesiz ve babasız büyüyen çocuklar ve onları himaye eden aileler Onikişubat’ın gönül sofrasında buluştu.

Programda çocuklarla yakından ilgilenen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, onlarla bol bol sohbet edip, fotoğraf çektirdi. Ramazan ayının manevi yönden en anlamlı iftarını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Samimiyetimle söylüyorum, iftarlarımız içerisinde en güzeli bu gün. Bu ailelerimiz, bu çocuklarımız, bu akşamın bereketinden hayrından bizleri istifade ettirdiler. Sizlerle soframızı paylaşmak, iftarımızı paylaşmak bizler için mutluluğun en güzeli. Dedim ya bu akşam en mutlu olduğumuz iftar akşamımız.. Değerli kardeşlerim, kainatın efendisi Peygamberimiz de yetimdi. O da yetim büyümüştü. Ben de 6 aylıkken babamı kaybettim, ben de yetim büyüdüm. Yetim büyümek kolay bir şey değil. O travmaları yaşayarak büyümek kolay değil. Bunları yakinen yaşayan bir insan olarak biliyorum. Ama kendimizde eksiklik hissedecek bir şey de değil. Aksine daha çok motive olacağız, hayata daha çok bağlanacağız, geleceğe çok daha umutla bakacağız.”

Çocukların ülkenin yarınlarında söz sahibi olacağını dile getiren Mahçiçek, “Dolayısıyla yarın inşallah bu çocuklarımız, sizlerin himayelerinde devletimizin merhametli kucağında çok daha iyi yetişecekler. Ülkemize, milletimize ve kendilerine faydalı güzel insanlar olarak yetişecekler. Biz de Onikişubat Belediyesi olarak bu evlatlarımızın ve bu evlatlarımıza sahip çıkan ailelerimizin yanında olmak bizler için şeref. Böyle algılıyoruz, böyle biliyoruz. Bundan sonra da bu ailelerimizin ne ihtiyacı olursa elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Sizlerle beraber olmak güzeldi, hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum. Ramazan Bayramımızı da şimdiden tebrik ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Çocuklar, program boyunca Hacivat-Karagöz oyunları ve ilahi dinletileri ile keyif dolu dakikalar yaşayıp, gönüllerince eğlendi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.