DOLAR 32,3326 % 0.25
EURO 35,0475 % -0.23
GRAM ALTIN 2.285,03 % 0,33
ÇEYREK A. 3.736,02 % 0,33
BITCOIN 2.292.306 1.136
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Onikişubat Belediyesi’nden Meslek Edinme Kursları

Son Güncelleme :

03 Ocak 2020 - 12:24

/ kez okundu.
Onikişubat Belediyesi’nden Meslek Edinme Kursları
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Onikişubat Belediyesi, hizmette sınır tanımıyor ve yeni yılda farklı branşlarda açtığı kurslarla ilçe halkının meslek edinmelerini sağlıyor.

İlçeye kazandırdığı birbirinden güzel ve kapsamlı Bilgi ve Kültür Evleriyle vatandaşından tam not alan Başkan Mahçiçek, şimdi de açılan farklı branşlardaki kurslarla ilçe halkına hizmet ediyor.

Bilgi ve Kültür Evleri’nde; gitar, bağlama, ipek koza, sim sırma, tezhip ve giyim branşlarında kurslar açılmış durumda.

Daha önce il genelinde olmayan ipek koza kursuyla yeniliklerine bir yenisini daha ekleyen Onikişubat Belediyesi, vatandaşına altın bilezik olsun diye açılan kurslardan sertifika alanların kolaylıkla el sanatları konusunda iş imkanı bulabileceklerini belirtiyor.

Yaklaşan EXPO 2023 vizyon projesi için hazırlıklarına hızla devam ederken, birçok farklı ülkeden gelecek misafirler için de bu el sanatları ürünlerinin ve ustalarının bir kıymet olacağını belirten Başkan Mahçiçek, “Coğrafyamızla, yöresel el sanatlarımızla, mutfağımızla, tarihimiz ve doğamızla Kahramanmaraş eşsiz güzelliklere sahip bir yer. Biz de vatandaşımızı hem EXPO 2023’e hazırlıyor, hem de onların meslek sahibi olmaları için bu kurslar açıyoruz. Teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde el sanatlarının daha da anlam kazandığı bir zaman dilimindeyiz. Bu sebeple geleneksel el sanatlarımızın yaşatılması gerekiyor. Kurslarımız, tüm halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde ifade etti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.