DOLAR 32,3812 % 0.18
EURO 34,9905 % -0.25
GRAM ALTIN 2.326,33 % 0,25
ÇEYREK A. 3.803,54 % 0,25
BITCOIN 2.268.211 -1.258
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Onikişubat Belediyesi Yaz Okulları Kapanış Programı

Son Güncelleme :

29 Ağustos 2019 - 9:38

/ kez okundu.
Onikişubat Belediyesi Yaz Okulları Kapanış Programı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Onikişubat Belediyesi’nin 1 Temmuz’da kapılarını açtığı yaz okullarında, çocukların bedensel ve zihinsel gelişimleri ve yaz tatillerini en iyi şekilde geçirmeleri için açılan kursların kapanış programı, dün akşam Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

6 ayrı Bilgi Kültür Evi ve yüzme havuzlarında TÜGVA ile ortaklaşa yapılan yaz okullarında; bağlama, gitar, resim, drama, satranç, değerler eğitimi kapsamında; Kuran-ı Kerim, adab-ı muaşeret, peygamberler tarihi, siyer-i nebi, ezber talimi, ilmihal-ibadet, diksiyon, halkoyunları ve akıl oyunları gibi birçok branşlarda eğitimler verilerek çocukların yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmeleri ve eğlenmeleri sağlanmıştır.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi.

“Onikişubat Belediyesi olarak, çocuklarımızı düzgün yetiştirmenin bilinciyle, her yaz olduğu gibi bu yaz da bilgi ve Kültür Evlerimizde Tügva ile birlikte gerçekleştirdiğimiz yaz okullarımızda, 2 bin öğrencimiz yaz boyunca hem eğlendiler, hem öğrendiler. Kurslarımızda bize destek olan TÜGVA ailesine teşekkür ediyorum.

Bir gün önce de Sosyal Etkinlik Merkezlerimizde üniversite hazırlık kurslarımıza katılmış ve üniversiteye gitmeye hak kazanmış çocuklarımızla kahvaltı programında buluştuk. İlk 20 binde 60 öğrencimizin, toplamda 1992 öğrencimizle %83’lük başarı elde ettiğimiz kurslarımızdaki bu tablo bizleri gururlandırıyor. Sizler de çocuklarınızla iftihar ediniz.

Ayrıca bu yıl KPSS kursları da açarak bir eksiği daha tamamlayacağız ve bu anlamda gençlerimizin memur olmaları yolunda onlara yardımcı olacağız.

Kültür Merkezlerimiz haftanın 7 günü açık. Öğrencilerimiz buralardan faydalanabilir ve derslerini buralarda çalışabilirler.

Her sene 80 bin kitap dağıtımı yaparak çocuklarımızın okumalarını sağlıyoruz ve onlara Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte kitap okuma sınavları yapıyoruz. 2 milyon okuma oranına ulaştığımız ve bu yıl 72 bin öğrencinin katıldığı kitap okuma sınavlarında büyük başarılar elde ettik. Yarının geleceği çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek için biz Belediye olarak her türlü imkanı seferber ediyoruz.

Okullar açıldığında okula yeni başlayan 1. Sınıf öğrencilerine ayrım yapmadan, hem ailelerimizin bütçesine bir nebze katkıda bulunmak, hem de çocuklarımızı okula alıştırmak adına, her çocuğumuza kırtasiye seti ve çanta dağıtacağız.

Bu ülkenin iyi eğitilmiş, devletini, milletini, ülkesini seven ve faydalı olacak yetişmiş bir nesle ihtiyacı var ve biz bunun için çalışıyoruz. Bizim için fiziki anlamda 500 km yol yapmaktansa bir çocuğu yetiştirmek ve bu ülkeye faydalı birey haline gelmesini sağlamak daha evlâdır.

Türkiye’nin büyümesi, gelişmesi, kalkınması ve uluslararası alanda çok daha iyi yerlere gelmesi için kız-erkek ayrımı yapmadan çocuklarımızı okutacağız ve yetiştireceğiz. Ayrıca kız çocuklarımız daha iyi ders çalışıyor ve başarı oranlarında kız çocuklarımızın sayısı daha çok. Evlatlarımız yetişecek ve bu ülkenin yönetiminde görev alacaklar inşallah.

Bu hizmetlerin götürülmesinde Milli Eğitim Müdürlüğünün, Halk Eğitim Müdürlüklerinin ve diğer kurumların emeği büyük. Bizler bir araya gelerek güzel işler başarıyoruz. Tüm kurumlarımıza ve emeği geçenlere de teşekkür ediyorum.

Yaz okullarımıza katılımınızdan, ilginizden ve programımıza teşriflerinizden memnuniyet duyduk. Hepinize teşekkür ediyorum. Allah bu milleti ebediyyen daim etsin.”

Şiir ve ilahi dinletileri, hadis okumaları ve mini skeçlerden oluşan gösterilerle büyük beğeni toplayan çocukların renkli görüntüleri eşliğinde Yaz Okulları kapanış programı gerçekleştirildi.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.