DOLAR 32,5608 % 0.13
EURO 34,9075 % 0.65
GRAM ALTIN 2.431,22 % -0,07
ÇEYREK A. 3.975,04 % -0,07
BITCOIN 66.406,00 -0.135
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

OKAY, KAR FESTİVALİNDE BULUŞUYORUZ

Son Güncelleme :

26 Ocak 2016 - 16:24

/ kez okundu.
OKAY, KAR FESTİVALİNDE BULUŞUYORUZ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, “Beyaz örtüsüne kavuşan Yekikuyular’da 2. Kar festivalimizi 31 Ocak Pazar günü yapıyoruz” dedi.

İlki geçtiğimiz yıl yoğun bir katılımla gerçekleştirilen Yedikuyular Kar Festivali’nin 2.’sinin Pazar günü yapılacağını vurgulayan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş halkını eğlence dolu bu programa davet etti.
Ortaya koyduğu sosyal ve kültürel projelerle fark yaratmaya devam eden Dulkadiroğlu Belediyesi, geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiği ve kamuoyundan tam not alan Yedikuyular Karf Festivali’nin ikincisini yapmaya hazırlanıyor.
Festival alanında yaz aylarında yoğun bir çalışma gerçekleştirerek tüm alt yapı işlerini tamamlayan Dulkadiroğlu Belediyesi, Yedikuyular mevkisinin beyaz örtüyle buluşmasıyla çalışmalarına hız verdi. Farklı etkinlikler ve aktiviteler hazırlayan Dulkadiroğlu Belediyesi, kar seviyesinin beklenen boyuta gelmesiyle festivalin 31 Ocak Pazar günü 11.00 ile 16.00 saatleri arasında yapılacağını açıkladı.
Kamuoyu tarafından merakla beklenen etkinlik tarihini Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, açıkladı. Başkan Okay, geçtiğimiz yıl oluşan eksikleri de göz önünde bulundurarak bu yıl etkinliğe daha iyi hazırlandıklarını kaydetti.
Bu pazar yapmayı planladıkları festivale katılımın yoğun olacağını öngördüklerini anlatan Başkan Okay, yaşanacak bu yoğunluktan oluşacak eksiklikleri şimdiden tespit ettiklerini ve gereken tüm tedbiri aldıklarını anlattı.

FESTİVALDE TRAFİK SORUNUYLA İLGİLİ TEDBİRLER ARTIRILACAK

Bu yıl trafikle ilgili bir problem yaşamamak için alınan tedbirleri anlatan Başkan Okay, şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl ilginin beklenenden yüksek olması ve bizim tecrübesizliğimizden ciddi bir trafik sorunu yaşadık. Bu yıl aynı sorunla karşı karşıya kalmamak için dersimize iyi çalıştık. İlk olarak yaz aylarında bölgede durum tespiti yaptık ve nereye ne yapabilirizi ortaya koyduk. Son baharda da bölgede çalışmaya başladık. İlk olarak belirlediğimiz 27 dönümlük bir alanda otopark yapılmasına kararlaştırdık. Ekiplerimiz son baharda çalışmalarını tamamladı ve 27 dönümlük bir alanı otopark olarak festivalde kullanmak üzere şekillendirdik. Bunun yanı sıra Dulkadiroğlu Kaymakamlığımızla da istişareler yaptık. Bölgede jandarma ve güvenlik kuvvetleri trafik düzenlemesinde bizlere yardımcı olacak. Arızalanan araçlar için bölgede çekici ve kurtarıcılar bulunduracağız. Alınan bu tedbirlerle bölgede yaşanacak trafik sorununu çözüme kavuşturmuş olacağımızı düşünüyorum.”

FESTİVAL ALANI DÜZ VE KULLANIŞLI HALE GETİRİLDİ

Başkan Okay, festival alanında da alt yapı çalışmaları yaptıklarını anlatarak şunları söyledi: “Bölgenin engebeli yapısından dolayı vatandaşlarımız bazı zorluklar yaşıyordu. Bu sorunu da ortadan kaldırmak için 20 dönümlük bir alanda düz bir alan oluşturmak suretiyle alt yapı çalışması yaptık. Yine bu alan içerisinde vatandaşlarımızın kullanacağı sosyal alanlar oluşturduk. İkram alanlarımız ve ihtiyaç duyulan her şey bu alanda mevcut olacak.”

İKRAMLAR BELEDİYEDEN

Festivale katılan vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunacaklarını kaydeden Başkan Okay, “Kar Festivalimizle geleneksel hale getirdiğimiz sucuk ekmek ikramımız bu yılda devam edecek. Bunun yanı sıra vatandaşlarımıza tatlı, çay, ayran ve su  ikramlarımızda olacak. Ayrıca, vatandaşlarımızın açacağı stantlardan da misafirlerimiz faydalanacak” dedi.

ACİL DURUMLAR İÇİN GEREKEN TEDBİRLER ALINDI

Kar Festivali’nde yaşanabilecek acil durumları da göz önünde bulundurduklarını anlatan Başkan Okay, “Her türlü durumu göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Bu nedenle festival alanında 112 acil ekipleri ve arama kurtarma ekipleri de hazır bulunacak. Ayrıca soğuktan etkilenen vatandaşlarımızın ısınacağı ısı çadırı ve dinlenme alanları da oluşturacağız. Her türlü aksiliklerde belediye görevlilerimiz vatandaşımızın hizmetinde olacak. Kayak ve kızak alanları da ayrı olacak. Vatandaşların yaralanmaların önlemek için bu gibi tedbirleri de alacağız.”

YEREL SANATÇI KONSERLERİ OLACAK

Festivalin yerel sanatçı konserleriyle renklendirileceğini anlatan Başkan Okay, “Festivali yerel sanatçı konserleriyle renklendireceğiz. Alt yapı çalışmalarımızda bir de konser alanı belirlemiştik. Bu konser alanında bölgesel sanatçılarımız vatandaşlarımızı şarkılarla ve türkülerle eğlendirecek.”

OFF-ROAD YARIŞLARI YAPILACAK

Başkan Okay, etkinliklerle ilgili konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Şenliklerde offroad oyunları da olacak. Vatandaşlarımıza adrenalini yüksek görsel eğlenceler de sunmayı hedefliyoruz. Bu konuda Kahramanmaraş’ımızı offroad sporunda başarı ile temsil eden arkadaşlarımızı festival alanına davet ettik. Onlara güzel bir alan belirledik ve burada karlı arazide yarış yapma imkanı sunacağız.”

Başkan Okay, son olarak şunları söyledi: “Kahramanmaraşlı hemşerilerimi bu güzel etkinliğe davet ediyorum. Vatandaşlarımızdan görevli arkadaşlarımızın yönlendirmelerine uymalarını temenni ediyor ve güzel bir hafta sonu geçirmelerini diliyorum.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.