DOLAR 32,3326 % 0.25
EURO 35,0475 % -0.23
GRAM ALTIN 2.285,03 % 0,33
ÇEYREK A. 3.736,02 % 0,33
BITCOIN 2.292.306 1.136
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ÖĞRETMENLER ATIK PİL KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

Son Güncelleme :

28 Aralık 2017 - 15:05

/ kez okundu.
ÖĞRETMENLER ATIK PİL KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Dulkadiroğlu Belediyesi, ilçede görev yapan öğretmenleri Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde bir araya getirerek atık pil konusunda bilgilendirdi.

Yaşanabilir bir Dulkadiroğlu için geri dönüşüm konusunda hassas çalışmalar yapan Dulkadiroğlu Belediyesi, atık pil konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ilçede görev yapan eğitimcilere yönelik bir program düzenledi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitim programında konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, doğanın korunması ve gelecek nesillere en güzel şekilde bırakılması amacıyla çeşitli çalışmalar yaptıklarını hatırlattı.

Bu kapsamda atık pil toplama seferberliği ilan ettiklerini kaydeden Başkan Okay, özellikle okulları teşvik etmek amacıyla çeşitli yarışmalar yaptıklarını söyledi. Başkan Okay, konuyla ilgili yaptığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemizin gelişimi ve değişimi için yoğun bir mesai harcıyoruz. Bir yandan bu değişim ve gelişimi sürdürürken, diğer yandan da ilçemizi geri dönüşümde ön plana çıkarak projeleri hayata geçiriyoruz.

Bu kapsamda başlattığımız atık pil projesiyle ilçemiz genelinde yaklaşık 2 bin 150 kilogram atık pil topladık. Proje kapsamında ilçemizde bulunan okulları geri dönüşüme teşvik etme adına çeşitli yarışmalar düzenledik. Bu yarışmalar kapsamında 8 okulumuza hediyeler dağıttık. Bu okullarımız içerisinden Şehit Mıllış Nuri İlkokulu 551 kilogram atık pil toplayarak amacımıza ulaştığımızın en büyük kanıtı olmuştur. Yaşanılabilir bir Dulkadiroğlu için çıktığımız bu yolda ortaya koyduğumuz birçok projeyle ilçemizi bir adım daha ileriye taşıdık. Özellikle çevre konusunda hassasiyetimizi her zaman dile getirdik ve projelerimize bu hassasiyetimizi yansıttık.

Geri dönüşüm konusunda Kahramanmaraş’ta ilkleri başlatarak farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda geri dönüştürülebilir atıklar konusunda çeşitli projeleri hayata geçirdik. Geri dönüşüm konusunda birçok projeye imza attık ve atmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda bölge belediyeler arasında sıfır atık projesini başlatıp sürdüren ilk ve tek belediyeyiz. Gelecek nesillere daha temiz ve güzel bir Dulkadiroğlu bırakma adına bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’ta katıldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.