DOLAR 32,3824 % 0.18
EURO 35,0243 % -0.2
GRAM ALTIN 2.326,04 % 0,24
ÇEYREK A. 3.803,08 % 0,24
BITCOIN 2.267.758 -1.08
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ÖĞRENCİLERİN ÇANAKKALE HEYECANI

Son Güncelleme :

17 Mart 2015 - 8:58

/ kez okundu.
ÖĞRENCİLERİN ÇANAKKALE HEYECANI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Anadolu gençlerini 100. Yılında şanlı Çanakkale zaferinin kahramanlarıyla buluşturacak.

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan YGS deneme sınavına girerek başarılı olan öğrencileri, Çanakkale’ye yapacakları gezinin heyecanı sardı.

 

5 Mart 2015 Çarşamba günü Kahramanmaraş genelindeki okullarda gerçekleştirilen YGS deneme sınavının ardından sınavda başarılı olan öğrenciler 20 Mart 2015 Cuma günü Çanakkale’ye gidecek. 3 gün sürecek gezide Öğrenciler Çanakkale’ye özgü tarihi mekânlarla birlikte Çanakkale şehitliğini ziyaret ederek dua edecek. Çanakkale Şehitliği’ni rehber eşliğinde gezecek öğrenciler bir tarihin yeniden yazıldığı topraklarda; vatanın hangi şartlarda kazanıldığını görme fırsatı yakalayacak.

 

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç her zaman başarılı öğrencilerin yanında olduklarını belirterek; “Öğrencilerimizin çalışma azimlerini arttırmak için böyle bir gezi düzenledik. İnşallah öğrencilerimizin çalışma istekleri üzerinde etkili olmuştur. Bu geziyle, il genelinde başarılı olan öğrencilerimizi vatan için savaşan 253 bin şehidin yattığı Çanakkale’ye götüreceğiz. Orada Türk milletinin şanlı direnişini görecek ve öğrenecekler. Tabi bu gezi Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü olması nedeniyle daha bir anlam kazanıyor. Öğrencilerimiz bir tarihin yeniden yazıldığı topraklarda; vatanın hangi şartlarda kazanıldığını yerinde görme imkânı bulacaklar. Duygu dolu bir gezi olacağına inanıyorum. Öğrencilerimiz Çanakkale de birçok noktayı gezecek, şehitlerimize dua edecek ve güzel hatıralarla Kahramanmaraş’a dönecekler inşallah” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.