DOLAR 32,3721 % 0.16
EURO 34,9730 % -0.29
GRAM ALTIN 2.325,53 % 0,22
ÇEYREK A. 3.802,24 % 0,22
BITCOIN 2.283.509 0.014
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Öğrencilere Tütün ve Ağız Otunun Zararları Anlatıldı

Son Güncelleme :

20 Şubat 2015 - 14:51

/ kez okundu.
Öğrencilere Tütün ve Ağız Otunun Zararları Anlatıldı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde tütün ürünleri ve ağız otunun zararları anlatıldı.

Türkoğlu Misak-ı Milli Konferans Salonunda, düzenlenen etkinlikte konuşanKahramanmaraş İl Tütün Denetim Birimi Sorumlusu Cem Dulhan, son yıllarda madde kullanımının dünyada ve Türkiye ‘de özellikle çocuk ve gençler arasında yaygınlaştığını ifade etti. Madde kullanımın nedenlerini sıralayan Dulhan, “Türkiye’de gençlerimiz bilgisizlik, özenti, merak ve modaya uyma çabasında oldukları için bu tür zararlı alışkanlıklara yönelmekteler” dedi.

Öğrencileri sigara, ağız otu ve diğer zararlı maddelerden uzak durmaları konusunda uyaran Dulhan, şöyle devam etti:

“Türkiye’de gençlerimiz bu maddelerin tehlikesinden habersiz ve bu nedenden dolayı konuyu hafife alarak kötü alışılanlıklara yakalanıyor. Gençlerimizde, denerim, bakarım, bırakırım düşüncesi hakim. Fakat bir veya iki denemede geri dönüşü olmayan yola gireceklerini kesinlikle bilmelidir gençlerimiz. Sigaranın içerdiği zararlı maddeler yalnız hidrojen ve siyanürle sınırlı değildir. Sigaranın içinden kadmiyum, arsenik, naftalin, amonyak, aseton, karbon monoksit, nikotin ve adlarını sayamayacağımız insan sağlığına zararlı 3 bin 885 çeşit madde bulunmaktadır. Tütünün en büyük zararlarından biri ağzı kanseridir. Genelde ağız kanserlerinin yüze 75’i sigara ve alkol alışkanlılarından dolayı olduğu saptanmıştır. Halk arasında Maraş otu diye bilinen maddeyi kullananların mide kanserine yakalanma olasılığı yüzde 40’tır. Mide kanseri, kanser türleri arasında en tehlikeli olandır. Maalesef bu hastalığa yakalanan kişilerin sonu ölümle sonuçlanmaktadır. Bunların yanından beyin tümörüne sebep olmaktadır. Ağız otu kesinlikle göründüğü kadar masum değildir. Bu konuda gençlerimizin ağız otundan kesinlikle uzak durmaları gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Dulhan, ayrıca ağız otunun üretiminin ve satışının yasak olduğunu belirterek,Kahramanmaraş’ta merdiven altı diye tabir edilen mekanlar da üretilen ve içerisinde hangi maddelerin bile olduğu tespit edilemeyen ağız otundan insanların kesinlikle uzak durması gerektiğinin altını çizdi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.