DOLAR 32,3721 % 0.16
EURO 34,9730 % -0.29
GRAM ALTIN 2.325,53 % 0,22
ÇEYREK A. 3.802,24 % 0,22
BITCOIN 2.283.509 0.014
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Ödüller Sahiplerini Buldu

Son Güncelleme :

03 Aralık 2019 - 13:44

/ kez okundu.
Ödüller Sahiplerini Buldu
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Büyükşehir Belediyesi’nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde farkındalık oluşturmak için düzenlediği resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında iki yarışma düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “12-18 yaş arası özel gereksinimli bireylerin katıldığı ‘Hayallerim ve Ben’ konulu resim yarışması ile 5, 6, 7 ve 8. Sınıfların katıldığı ‘Farkında Olduğum İçin Yazıyorum’ konulu kompozisyon yarışmasının sonuçları açıklandı.

Engelli Dostu Şehir

Programın açılışında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, büyükşehir belediyesi olarak her zaman özel gereksinimli insanların yanında olduklarına dikkat çekerek: “Büyükşehir belediyesi olarak bizler de toplumun özel gereksinimli bireyle uyumunu sağlamak, farkındalığı arttırmak, hem çocuklarımızın hem de ailelerinin geleceğe daha güvenle bakabilmelerini sağlamak için çalışmalarımıza büyük bir hızla devam etmekteyiz. Engelli Dostu Şehir olabilme yolunda emin adımlarla ilerlediğimizi gönül rahatlığıyla ifade edebilirim. Gönüllerindeki zenginlik ve azimleriyle her türlü engeli aşan özel gereksinimli kardeşlerimizin sadece bugün için değil her daim gündemimizde olacağını belirterek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün ülkemizdeki ve dünyadaki tüm engelli kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Oyunlar Sergilendi

Programda Minel Ayra Bayrak tarafından Efe’nin Hikayesi, Nardaniye Hanım ve Kırk Haramiler gibi oyunların yanı sıra Pandomim Gösterisi ile Hüseyin Bey ve Demo gösterileri sergilendi.

Ödüller Dağıtıldı

Resim Dalında yapılan yarışmada Özel Eğitim Uygulama Merkezi İkinci Kademe Okulu’ndan Ahmet Kaan Ayna birinci, 125. Yıl Özel Eğitim Uygulama Okulu’ndan Betül Zakrit ikinci, Afşin Özel Eğitim Uygulama Okulu’ndan Rabia Alagöz üçüncü olurken, kompozisyon dalında Deniz Bitmiş Ortaokulu’ndan Ceylin Göy birinci, Vali Hilmi Tolun Ortaokulu’ndan Hatice Kübra Karaoğlan ikinci, Osman Gazi Ortaokulu’ndan Merve Çakıroğlu üçüncü oldu. Özel Kipaş Ortaokulu’ndan Azra Orhan Seçici Kurul Özel Ödülüne layık görüldü. Her iki yarışmanın da birincilerine tablet, ikincilerine bisiklet, üçüncülerine fotoğraf makinesi ve jüri özel ödülleri kapsamında da kitap seti hediye edildi.

Katkıda Bulunanlara Plaket

Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan,Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, Büyükşehir Belediye Başkanı hayrettin Güngör’ün Eşi Leyla Güngör, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran ile eğitim kurumlarının yetkilileri ile öğretmen ve öğrencilerin katıldığı programda ayrıca programın gerçekleşmesinde katkıda bulunanlara birer plaket takdim edilerek teşekkür edildi. Program sonrası yarışmaya gönderilen resimlerin yer aldığı resim sergisi açılışı yapılırken, İl Jandarma Komutanlığı sergi salonunda bir stant açarak öğrencilere Jandarma Çocuk Dergisi dağıttı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.