DOLAR 32,3326 % 0.25
EURO 35,0475 % -0.23
GRAM ALTIN 2.285,03 % 0,33
ÇEYREK A. 3.736,02 % 0,33
BITCOIN 2.292.306 1.136
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Öçal Millet iradesi yok sayılarak devlet otoritesi tesis edilemez!”

Son Güncelleme :

12 Eylül 2019 - 14:19

/ kez okundu.
Öçal Millet iradesi yok sayılarak devlet otoritesi tesis edilemez!”
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, 12 Eylül darbesinin 39. yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Açıklamasında milletimizin yok sayıldığını ifade eden Milletvekili Habibe Öçal; “Millet iradesi yok sayılarak devlet korunamaz. Askeri vesayetle yönetime el konularak millet selamete çıkarılamaz. Millet ve devlet bütünün ayrılmaz bir parçasıdır, bunu kimse bozamaz” dedi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Milletvekili Habibe Öçal açıklamasında tüm şehitlerimizi rahmet ve tazimle yâd ederek, tüm darbeleri, darbecileri ve darbecilere kucak açan zihniyeti lanetledi.

Milletvekili Habibe Öçal; “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde silahlı kuvvetlerin yönetime üçüncü açık müdahalesi olan 12 Eylül Askeri Darbesi’nin üzerinden tam 39 yıl geçti.

Ülkemizi karanlıklara sürüklemek isteyenler her dönem kendilerine göre gerekçeler uydurarak milleti yok saymanın derdinde oldular.

Millet iradesine darbe vurdular. Bir o yandan bir bu yandan diyerek sağ sol ayrımı yapılmadan nice masum genç vatan evladımızı idam sehpalarında infaz ettiler, ya da bir sokakta köşe başında kurşuna dizdiler.

İdeolojik gerilimlerin şiddete dönüşmesine kol kanat gerdiler. Kısacası milletimizi yok saydılar, aşağıladılar.

Bilinmelidir ki, millet iradesi yok sayılarak devlet otoritesi tesis edilemez!

Milletin yok sayıldığı otorite bu millete ve devlete ihanetin apaçık bir göstergesidir.

İşte 12 Eylül 1980 tarihinde Kenan Evren öncülüğünde cunta, milletimizi yok sayarak büyük bir ihanetin kapısını aralayıp devlet otoritesi diyerek, milletimize ve devletimize karşı büyük bir ihanet gerçekleştirmiştir.

Bir milat olan 15 Temmuz’da aziz Milletimiz canı pahasına devletine ve kendisine uzanan eli çok şükür kırmıştır. Ülküsüne her daim sadık olan milletimiz, o gece milli bekasına ve bayrağına da sahip çıkarak tıpkı Çanakkale’deki gibi bir diriliş destanı yazmıştır.

Tüm karanlık adımları karanlık zihinleriyle birlikte bir daha gün yüzüne çıkmamak üzere tarihe gömmüştür.

Bu düşüncelerle 12 Eylül Darbesi’nin yıldönümünde tüm şehitlerimizi rahmet ve tazimle yâd ediyor, tüm darbeleri, darbecileri ve darbecilere kucak açan zihniyeti lanetliyorum.” İfadelerini kullandı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.