DOLAR 32,3245 % 0.21
EURO 35,1555 % 0.02
GRAM ALTIN 2.300,19 % 0,99
ÇEYREK A. 3.760,81 % 0,99
BITCOIN 2.288.589 -0.332
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Öçal Eğitimde 15. Sıradayız

Son Güncelleme :

28 Haziran 2019 - 15:09

/ kez okundu.
Öçal Eğitimde 15. Sıradayız
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Birkaç günden beri bazı haber sitelerinde ve sosyal medyada 2018-2019 LGS sonuçlarına göre Kahramanmaraş’ımızın Türkiye sıralamasında 35’den 64. sıraya düştüğü iddiaları yer almaktadır.

Ancak iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığımızdan aldığımız resmî verilere göre bu yıl yüzde yirmilik dilimde yer alan öğrenci sayısına göre Türkiye’de 15. sıradayız. Yani birilerinin iddia ettiği gibi Kahramanmaraş’ımız 64. sıraya düşmemiş, 15. sıraya gelerek yükselmiştir.

LGS, sınavla öğrenci alan liselere kontenjanlara göre öğrenci tespit etmek için yapılmaktadır. İlimizde sınavla öğrenci alan 27 lisede 2.460 öğrenci kontenjanı bulunmakta, bu da 2019 LGS başarı sıralamasında %14’e tekabül etmektedir.

Ayrıca 15 öğrencimizde Türkiye birincisi olarak bizleri gururlandırırken, 202 öğrencimizde yüzde birlik dilime girmiştir.

64 rakamının nereden geldiğini de ben size buradan izah edeyim;

Milli Eğitim Bakanlığımızın 2019 Merkezi Sınav Puanına göre öğrenci sayısı verilerine baktığımızda;

Şehrimizde LGS’ye giren öğrenci sayısının 18.435 olduğunun ve bu öğrencilerin toplamda başarısının düşük olduğunu görmekteyiz.

Ancak bu tabloyu incelediğimizde Kahramanmaraş gibi Suriyeli öğrenci gerçeği olan birçok ilde de sıralamanın düştüğü ortadadır.

Birinci olarak görünen ve 8.500 öğrenciyle sınava giren Muğla, ikinci olarak görünen ve 583 öğrenciyle sınava giren Tunceli gibi illerimizin 18.435 öğrenci

ile sınava giren şehrimizle kıyaslanması hiçbir matematik ve izan ile açıklanamaz.

Akademik başarısı düşük öğrencilerin telkinlerle sınava sokmayarak şehirlerin başarı oranını yüksek gösterme çabasını da pedagojik ve etik açıdan bir eğitimci olarak doğru bulmuyorum.

Yani akademik başarısı düşük öğrencilerimizi ve Suriyelileri yavrularımızı sınava almayarak oluşturulan başarı da suni bir başarının ötesinde değildir.

Bu suni başarılar içerisinde gerek Kahramanmaraş’ımız, gerek Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay gibi illerimiz ne yazık ki sıralamada geride kalmış görünmektedir.

Ancak bir kez daha ifade etmek istiyorum ki sağlıklı bir sıralama ile Kahramanmaraş’ımız ilk yüzde yirmilik dilime göre 15. sıradadır.

17 yıldır AK Parti iktidarı olarak her daim milletimizin hizmetinde olduk.

Bütçedeki en büyük payı eğitime ayırdık.

2002’de 10 Milyar TL olan Milli Eğitim Bakanlığımızın Bütçedeki payı bugün itibariyle 140 milyar TL’yi aşmıştır.

Kahramanmaraş’ımıza ise son 16 yılda 1,5 milyarın üzerinde eğitim yatırımı yaptık.

Şehrimizdeki okullara yaklaşık 14 bin adet bilgisayar gönderdik, 1000 sınıfa ADSL bağlantısı sağladık. Yaklaşık 400 bilişim sınıfı kurduk.

Bu sayılar yeterli mi, tabi ki de yeterli değil.

Amacımız bütün eksikliklerimizi tamamlayarak her sene daha iyiye ulaşıp İnşaAllah eğitimde ilk üç sıraya gelebilmektir.

Bizler 2023 vizyonunu oluştururken birilerinin ortaya eser koymak yerine yalanlarla şehrini, milletini küçük düşürme çabasını da anlamış değiliz.

Çünkü eğitim sadece ve sadece devletin bir görevi değil, sivil toplumu, medyası, sendikası, siyasetçisi, milleti ve devletiyle topyekûn bir sorumluluktur.

Şunu burada açıkça ifade etmek istiyorum ki;

Yalan ile algı oluşturmaya çalışanlar asla ve asla başarılı olamayacaktır.

Bu düşüncelerle; başta öğretmenlerimiz olmak üzere, gençlerimizin ve Milli Eğitim camiamızın başarısını tebrik ediyor, daha nice başarılara hep birlikte ulaşacağımıza inanıyorum.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.