DOLAR 32,6405 % 0.38
EURO 34,8669 % 0.18
GRAM ALTIN 2.494,19 % 0,39
ÇEYREK A. 4.078,00 % 0,39
BITCOIN 2.073.300 2.645
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

‘NİNEMİN ÇEYİZİ’ SERGİSİ AÇILDI

Son Güncelleme :

10 Mart 2015 - 9:35

/ kez okundu.
‘NİNEMİN ÇEYİZİ’ SERGİSİ AÇILDI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Ninemin Çeyizi’ isimli sergi açıldı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi sergi salonunda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla açılan sergi 9 Mart 2015 tarihine kadar açık kalacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen sergide Kahramanmaraş’ta 1800’lü yıllardan beri kullanılan çeşitli ev araç ve gereçlerin yanı sıra kadınların el işi olarak işledikleri nakışlar, oyalar, yazmalar gibi çeşitli çeyiz ürünleri yer alıyor.

Serginin açılışına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mehmet Fetih Yanardağ, Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Hasan Balbaba, İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Kuybu ile şube müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Serginin açılışının ardında bir açıklama yapan Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya: “8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen bu sergide, Kahramanmaraş’ın tarihi eser niteliği taşıyan ve geçmişte Kahramanmaraşlı hanımlar tarafından hazırlanan ve kullanılan ev araç gereçleri ile çeşitli oya, yazma, nakış gibi el işi ürünler yer alıyor. Böyle bir sergi ile geçmişi gelecek nesillerimize aktarmayı hedefledik. Serginin düzenlenmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.

Serginin oluşturulmasına ilişkin bilgiler aktaran Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürü Ayşe Taşkıran ise, sergide yer alan ürünleri sergilemek maksadıyla evlerden topladıklarını ifade ederek: “Geçmişte yaşayan kadınlarımızın kullandıkları, nakış,oya, yazma gibi el işi ürünlerini ve kullandıkları araç ve gereçleri gelecek nesillere aktarmayı hedefledik. Bu serginin oluşmasında bizlere destek olan tüm hanım kardeşlerimize ve ailelere teşekkür ediyorum. Sergimiz 9 Mart 2015 Pazartesi gününe kadar açık kalacaktır. Sergide yer alan ürünler tekrar sahiplerine iade edilecektir” diye konuştu.

DSC_0033 DSC_0035 DSC_0038 DSC_0027

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.