DOLAR 32,3162 % 0.2
EURO 35,1419 % 0.02
GRAM ALTIN 2.292,73 % 0,67
ÇEYREK A. 3.748,61 % 0,67
BITCOIN 2.293.294 2.361
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Mustafa Koç Hayatını Kaybetti

Son Güncelleme :

21 Ocak 2016 - 10:59

/ kez okundu.
Mustafa Koç Hayatını Kaybetti
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kalp krizi geçiren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç Beykoz Devlet Hastanesi’nde ve ardından götürüldüğü Amerikan Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

DOKTORU KONUŞMAKTA ZORLANDI

Amerikan Hastanesi’denki doktorları Mustafa Koç’un ölümüyle ilgili açıklama yaptı. Koç’a müdahale eden doktorlar kameraların karşısına geçti. Açıklamayı yapan Amerikan Hastanesi Genel Müdürü Erhan Bulutcu’nun üzüntüden konuşmakta zorlandığı görüldü.

“YARIM SAAT ÖNCE KAYBETTİK”

Amerikan Hastanesi Genel Müdürü Erhan Bulutcu, geçirdiği kalp krizi sonucu hastaneye kaldırılan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı, iş adamı Mustafa Koç’un (55) hayatını kaybettiğini açıkladı.


Erhan Bulutcu, “Mustafa Koç’u hem Beykoz Devlet Hastanesi’nde hem de Amerikan Hastanesi’nde müdahalelere rağmen geçirdiği kalp krizi sonrası kaybettik. Evinde geçirdiği kalp krizi sonrası bizlerde Beykoz Hastanesi’ndeydik. Buraya getirilmesine rağmen kendisini kaybettik. Yaklaşık yarım saat önce hayatını kaybetti” dedi.

“4 SAAT MÜDAHALE EDİLDİ”

Bulutcu, Mustafa Koç’a yaklaşık 4 saat müdahale yapıldığını belirtirken, ölüm nedeniyle ilgili bir açıklama yapmadı.

Koç Holding’ten Mustafa Koç’un ölüm haberi sonrasında yapılan açıklama geldi:

“Bu sabah saatlerinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mustafa V. Koç’u tüm müdahalelere rağmen kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz. Başımız sağolsun.”

SAAT SAAT NELER YAŞANDI?

Koç holding Yönetim Kurulu Başkanı, iş adamı Mustafa Koç, bu sabah spor yaptığı sırada geçirdiği kalp krizi nedeniyle Beykoz Devlet Hastanesi’ne acil olarak kaldırıldı. Solunumu durmuş halde hastaneye getirilen Koç’a 40 dakika süren yeniden canlandırma müdahalesi uygulandı. Koç, ilk müdahalenin ardından Beykoz’a getirilen helikopterle Amerikan Hastanesi’ne sevk edildi.

SAAT 08.10: BEYKOZ DEVLET HASTANESİ’NE GETİRİLDİ

Beykoz Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Süleyman Erdoğdu tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi :

“Sayın Mustafa Koç Sabah sporu esnasında fenalaşıp düşmesi üzerine spor hocası ve yakın koruması tarafından ilk yardım desteği almaya başlamış. Acil 112 ekibi çağrılmış. 15 dakika sonra Beykoz Devlet Hastanesi Aciline saat 08.10 da ulaştırılmıştır. Hasta ilk geldiğinde siyanoze, asistoli (morarmış, oksijensiz kalmış) halinde idi, acilen entübe edilerek resistasyon (kalp masajı, solunum desteği) başlandı. 1 saat sonra Amerikan Hastanesi’nden gelen kendi doktor ekibiyle birlikte, kalp akciğer pompasına bağlanarak saat 10.10 da hastanemizin acilinden ambulansla alınarak helikopterle Amerikan Hastanesi’ne sevki sağlandı ” denildi.

SAAT 10.29: KOÇ HOLDİNGTEN AÇIKLAMA:

Koç Holding’ten 10.29’da yapılan açıklamada, “Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa V. Koç, rahatsızlanarak tedavi altına alınmıştır. Tedavisi devam etmektedir. Gelişmelere ilişkin açıklama yapılacaktır. ” denildi.

SAAT 10.38: MUSTAFA KOÇ’U TAŞIYAN HELİKOPTER AMERİKAN HASTANESİ’NE İNDİ

Koç Grubu’na bağlı AW139 tipi helikopter Sabah 09.27’de Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan havalandı. Beykoz Devlet Hastanesi heliportuna inen TC-HVK tescilli helikopter, buradan Mustafa Koç’u alarak Nişantaşı’nda bulunan Amerikan Hastanesi’ne uçtu. Helikopter saat 10.38’de hastanenin çatısında bulunan heliporta indi. Bu arada, Amerikan Hastanesi’nden kalkan helikopter Üsküdar istikametine uçup geri dönüş yaptı.

AİLE BEYKOZ DEVLET HASTANESİ’NDE

Mustafa Koç’un tedavisi sürerken, eşi Caroline Koç, babası Rahmi Koç, kardeşi Ali Koçhastanaye geldi. Çok sayıda aile üyesi ve dostu da hastaneye koştu.


Kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılan Mustafa Koç’un ailesi hastaneye akın etti…

AMERİKAN HASTANESİ’NE ZİYARETÇİ AKINI

Mustafa Koç’un tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi ziyaretçi akınına uğradı. Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Fenerbahçe eski yöneticisi Murat Özaydınlı ve çok sayıda iş adamı Amerikan Hastanesi’ne gelerek Mustafa Koç’un durumu hakkında Koç ailesinden bilgi aldı.


MİDE KÜÇÜLTME AMELİYATI VE BY PASS OLMUŞTU

Mustafa Koç bir süre önce mide küçültme ameliyatı olmuştu. 2002’de ABD’de sağlık kontrolünden geçtiğinde kalbine giden 3 damarının tıkalı olduğu saptanmış ve ameliyat edilmişti.

MUSTAFA KOÇ KİMDİR?

1960 yılında Ankara’da doğan Mustafa Koç, Koç Ailesi’nin 3. Kuşak üyesi ve Rahmi M. Koç’un en büyük oğludur. Kardeşleri Ömer Mehmet Koç (1962) ve Ali Yıldırım Koç (1967)’tur.

1980 yılında İsviçre’de Lyceum Alpinum Zuoz’u bitirdikten sonra ABD’de George Washington Üniversitesi İşletme bölümünden 1984 yılında mezun olmuştur.

Çalışma yaşamına 1984’te Tofaş’ta Müşavir olarak başlayan Koç, Ram Dış Ticaret’te Satış Müdürlüğü ve Satış Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 1992 yılında Koç Holding’e geçerek sırasıyla Başkan Yardımcılığı, Başkan, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini yürütmüştür. 2003 yılından beri Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı’dır.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Onursal Başkanı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Üyesi olan Koç, Finlandiya İstanbul Fahri Konsolosu’dur. Genç Başkanlar Organizasyonu üyesi olup, JP Morgan Uluslararası Konseyi’nde, Rolls-Royce Uluslararası Danışma Kurullarına ve Council on Foreign Affairs Uluslararası Konseyi’nde yer almaktadır. Bilderberg Toplantılarının Yürütme Kurulu üyesi’dir.

2005 yılında İtalya Hükümeti’nin Cavaliere D’Industria nişanı ile ödüllendirilmiştir.

Mustafa V. Koç, ekonomik ve sosyal kalkınmaya büyük önem veren ve bu alanda World Monuments Fund ve Carnegie Vakfı ile BNP Paribas gibi saygın kuruluşlarca ödüllendirilen Koç Ailesi’nin sosyal ve kültürel yaşama katkılarını hayata geçiren Vehbi Koç Vakfı’nın Yönetim Kurulu ve Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Üyesi’dir.

Caroline Giraud ile evli olup iki kız çocuğu (Esra ve Aylin) babasıdır.

Almanca ve İngilizce bilmekte olan Mustafa Koç, Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesidir. İstanbul Golf Kulübü’nün başkanlığını yapmaktaydı.

Mustafa Koç, Abdülhamid’in subaylarından Nuri Paşa tarafından 1895’te yaptırıldığıBeykoz Kanlıca’daki Nuri Paşa Yalısı’nda oturmaktaydı.

Üyelikleri:
İstanbul Sanayi Odası üyesi,
TÜSİAD üyesi,
DEİK üyesi,
Young Presidents Organization (YPO) üyesi,
İstanbul Golf Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı,
1907 Fenerbahçe Kulübü Kurucu Üyesi,
East West Institute Üyesi

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURLARI

Dolar DOLAR

ALIŞ

32,3140

SATIŞ

32,3162

FARK

% 0.2
Dolar EURO

ALIŞ

35,1184

SATIŞ

35,1419

FARK

% 0.02
Dolar İNG. STERLİNİ

ALIŞ

41,0169

SATIŞ

41,0423

FARK

% 0.05
Dolar İSV. FRANGI

ALIŞ

35,8327

SATIŞ

35,8470

FARK

% 0.38
Dolar KAN. DOLARI

ALIŞ

23,8441

SATIŞ

23,8527

FARK

% 0.32
Dolar ÇEYREK ALTIN

ALIŞ

3.667,75

SATIŞ

3.748,61

FARK

% 0,67
Dolar GRAM ALTIN

ALIŞ

2.292,34

SATIŞ

2.292,73

FARK

% 0,67
Dolar BITCOIN

FİYAT

2.293.294

DEĞİŞİM

2.361

ÇOK KAZANANLAR

ÇOK KAYBEDENLER

İŞLEM GÖRENLER