DOLAR 32,5077 % 0.18
EURO 34,8402 % 0.31
GRAM ALTIN 2.490,73 % 1,15
ÇEYREK A. 4.072,34 % 1,16
BITCOIN 2.030.592 -2.09
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 26°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

MUHTARLAR HALKIMIZIN SESİ, GÖZÜ VE KULAĞI

Son Güncelleme :

25 Aralık 2018 - 7:46

/ kez okundu.
MUHTARLAR HALKIMIZIN SESİ, GÖZÜ VE KULAĞI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, seçim ziyaretlerine yoğun tempoyla devam ediyor.

Güngör, ‘Birlikte Belediyecilik’ sloganıyla istişareye büyük önem verdiğine dikkat çekiyor. Adaylığının açıklanmasının ardından hızlı bir şekilde kente gelerek çalışmalara başlayan Güngör, partisinin il ve ilçe teşkilatlarını, belediyeleri, STK’ları, odaları, kentte önceden görev yapmış olan belediye başkanları ve milletvekillerini ziyaretlerinin ardından bu kez ise muhtar derneklerini ziyaret etti. İlk olarak Dulkadiroğlu Muhtarlar Derneği’ni ziyaret eden Güngör, ardından ise sırasıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Muhtarları Derneği, Kahramanmaraş Onikişubat Muhtarları Derneği ve Onikişubat Muhtarlar ve Yardımlaşma Derneği’ne ziyaretler gerçekleştirerek muhtarlarla bir araya geldi.

Ziyaretler esnasında muhtardan mahalleleri hakkında bilgiler alan AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, resmi programının başlayacağı tarih olan 19 Şubat’tan sonra daha aktif çalışacaklarına değinerek, “Hepinizin de takip ettiği gibi adaylığımız açıklandıktan sonra ilçe teşkilatlarımızı, belediyelerimizi, STK’larımızı, odalarımızı ve hemşerilerimizi ziyaret ediyoruz. Bu bir nezaket ziyareti ve genel olarak görüşleri alıyoruz. Partimizin resmi seçim programı 19 Şubat’ta başlayacak, ondan sonra da zaten çok uzun bir programımız olacak. Bu tarihe kadar biz alanı  bir görüyoruz, ihtiyaçlar nedir, hemşerilerimizin beklentileri nelerdir bunları görmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla ben bugüne kadar yapmış olduğum ziyaretlerden önemli bir geri dönüş aldığımı ifade etmek istiyorum. Biz tabi geldiğimizde bazı mesajlar vermiştik, örneğin istişareye önem vereceğiz dedik. Bunun ilk göstergesi olarak şehrimizde daha önce görev yapmış, başta belediye başkanlarımız olmak üzere milletvekillerimizi ziyaret ettik” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş’taki muhtar derneklerine nezaket ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Güngör, “Bugün ziyaretlerimize muhtarlar derneklerimizle başladık. İlk olarak Dulkadiroğlu Muhtarlar Derneğini ziyaret ettik. Ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Muhtarları Derneği’ni, Kahramanmaraş Onikişubat Muhtarları Derneği’ni ve Onikişubat Muhtarlar ve Yardımlaşma Derneği’ne birer ziyaret gerçekleştirdik. Tabi muhtarlıklarımız mahalle bazında hemşerilerimizin sesi, gözü ve kulağı. Onların öncelikli olarak mahalleleriyle ilgili sorunlarını almaya çalıştık. Tabi ki ziyaretimizin amacı öncelikle bir nezaket ziyaretiydi. Bundan sonra da mahalle bazında farklı muhtarlarımızla bir araya geleceğiz. Onların karşılamasını, ev sahipliğini gördüm, istişare ettik, şehrimizin geleceği noktasında sohbetler ettik. Sonrasında ise ilimizin önemli STK’larından biri olan Saçaklızade Vakfı’nı ziyaret ettik, çalışmaları hakkında bilgiler aldık” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı olması halinde istişareye önem vereceğini ve belediye hizmetlerinden etkilenen bütün grupların mutlaka görüşünü alacaklarını anlatan Güngör, “Biz geçmişini unutan geleceğini inşa edemez dedik. Bizim dinimize göre de istişare çok önemli bir mekanizmadır, biz her bir belediye hizmeti için politika oluşturacağımızda o hizmetten etkilenen grupların mutlaka görüşünü alacağız. Bu manada muhtarlıklarımızda çok önemlidir. Sayın Cumhurbaşkanımız muhtarlarımıza çok büyük bir değer veriyor, onlarla belirli zamanlarda bir araya geliyor. Şehrin gözü ve kulağı olan insanlar vardır, bunlardan biri de vatandaşlara en yakın olan muhtarlarımızdır. Biz mahalle kültürünü önemsiyoruz, çünkü mahalle ölçeğindeki sorunları sadece belediyelerle ilgili değil, diğer kurumlarla ilgili olan sorunları da birebir yaşıyor. Mahalle sakinlerini tanıyorlar. Dolayısıyla onların görüşleri, düşünceleri çok önemli, biz de bu manada sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği değer üzerine ve yaptıkları görevin önemi nedeniyle muhtarlarımızın çalışmalarını önemsiyoruz. Biz mahalle düzeyindeki bu ihtiyaçları toparlayarak toplam bir ilçe ihtiyacını ortaya koyabiliriz, bunları birleştirip, toplam ilçenin ihtiyacı nedir bunu görebiliriz. Muhtarlarımız da bu açıdan önemli” ifadelerini kullandı.

Muhtarların ve halkın en büyük beklentisinin ilgi olduğuna dikkat çeken Güngör, “Tabi bugün onlarda bir nezaket ziyareti olduğu için çok geniş sorunlarını beyan etmediler ama bundan sonraki süreçte beraber olacağız, bir araya geleceğiz. Daha somut olan sorunlarını almış olacağız. Genel olarak sorunları ifade ettiler ama bu sadece muhtarlarımızın değil, bugün öne çıkan bir konuyu paylaşmak istiyorum. Sadece muhtarlara özgü değil, insan ilişkileri için temel bir yaklaşım olarak söylüyorum, insanlarımız ilgi bekliyor. Yani olurun veya olmazın münasip bir lisanla izah edilmesini bekliyor. Eğer bir taahhüt varsa, bir zaman konmuşsa o zaman içerisinde bu işlerin yapılmasını arzu ediyorlar. Bana bugün genel olarak bu konuda görüşlerini ifade ettiler. İletişim çok önemli, insana değer vermek çok önemli, adam yerine konmak çok önemli. Biz de bu anlayış içerisinde bundan sonra çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Hayrettin Güngör’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Dulkadiroğlu Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Arslanhan, “AK Partimizin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör’e ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bizlerde kendilerinin emrinde ve yanında olacağız. Bunu kendisine de söyledik, bundan sonraki süreçte Allah yardımcısı olsun” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Muhtarları Derneği Başkanı Yaşar Altunel ise yaptığı konuşmada, “Elbette bizim önemli sıkıntılarımız var ama bugün sizden hiçbir şey istemeyeceğiz, sadece hoş geldiniz diyoruz. İnşallah seçimi kazanırız, ondan sonra muhtarlar olarak bizler isteklerimizi sıralarız sizlere. Tekrar bizleri ziyaret ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Hayrettin Güngör’ün Kahramanmaraş için bir kazanım olduğuna dikkat çeken Onikişubat Muhtarlar ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramazan Gürbak, “Öncelikle AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığınızın şahsınız ve memleketimiz açısından hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sizler gibi çok değerli bir bürokratı, daha doğrusu biz aramızda sizin için belediyeciliğin kitabını yazan adam olarak tanımlıyoruz, İnşallah aynı şekilde Kahramanmaraş’ta da destan yazacaksınız. Yükünüz ağır elbette, siz de bunun sorumluluğunu biliyorsunuzdur ancak sizin yükünüzü hafifletmek için bizler de buradayız.

Demokrasinin çekirdeğinin özünü oluşturan muhtar arkadaşlarımız olarak elbette ki sahadaki problemlerimizi, vatandaşlarımızın taleplerini dileklerini, ilgili kurumlara ileten bir köprü vazifesi gören bir kurumuz. Yine aynı şartlarda şehrül emin kimse biz muhtarlık kurumları olarak hem devletimizin hem de milletimizin emrindeyiz. Bu noktada sizleri yakından tanıyoruz, çok çeşitli çalışmalarınızın olduğunu biliyoruz. Elbette ki sizin çalışmalarınızı bizim şehrimiz açısından bir kazanım olarak görüyoruz. Dolayısıyla sizin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini fevkalade bir şekilde yürüteceğinizi, iyi olan Kahramanmaraş’ımızı daha iyi hale getireceğinizden şüphemiz yoktur. Muhtar arkadaşlarımda zaten kendi seçim bölgelerinde ellerinden geleni yapmaktadırlar” açıklamalarında bulundu. Kahramanmaraş Onikişubat Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Yanık da Hayrettin Güngör’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.