DOLAR 32,7807 % 0.64
EURO 35,5094 % 0.33
GRAM ALTIN 2.524,31 % 1,60
ÇEYREK A. 4.127,24 % 1,60
BITCOIN 2.005.252 -1.081
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

MASTERCHEF KAHRAMANMARAŞ’TA

Son Güncelleme :

16 Kasım 2020 - 8:12

/ kez okundu.
MASTERCHEF KAHRAMANMARAŞ’TA
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Damaklara destan yazacak kadar büyük mutfak zenginliğiyle, gastronomi alanında kendini kanıtlayan Kahramanmaraş’ta Masterchef Türkiye rüzgârı esti. Dokunulmazlık oyunu için Kahramanmaraş’ın yöresel mutfağını tercih eden Masterchef Türkiye’nin Tarihi Maraş Kalesi’nde ki yöresel lezzet şovu TV8 ekranlarında izleyiciyle buluştu.

Saray mutfağına lezzet veren kendine has baharatları ve yemekleri ile ‘gastronomi alanında ben de varım’ diyen Kahramanmaraş, tatlı çeşidi olan dondurmadan, çeşitli üzüm ürünlerinden üretilen samsa, sucuk, bastığa kadar birçok farklı lezzetlere de ev sahipliği yapıyor. Bu kapsamda TV8 ekranlarında yayınlanan ve milyonları ekranlara kilitleyen aşçılık yarışması Masterchef Türkiye, dokunulmazlık oyunu için dillere destan olan Kahramanmaraş’ın yöresel mutfağını tercih etti. Tarihi Maraş Kalesi’nde yapılan çekimde en iyi Ekşili Çorba, Pancar Sarma ve Ballı Börek yapımı için birbiriyle kıyasıya yarışan Masterchef yarışmacıları, dokunulmazlık için zorlu bir mücadeleden geçti. Lezzeti bir o kadar güzel yapımı da meşakkatli Kahramanmaraş mutfağında yarışmacıları terleten Masterchef, jüri üyeleri Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna ve Mehmet Yalçınkaya, yarışmacı gruplar arasında yapılan en iyi Ekşili Çorba, Pancar Sarma ve ballı böreği seçti. Kahramanmaraş’ın tanıtımı açısından önemli görülen yarışma programı, geçtiğimiz Cumartesi günü izleyici ile buluştu.

“KAHRAMANMARAŞ’A GELİP BUNLARI HEPSİNİ TATMAK LAZIM”

Masterchef, jüri üyelerinden Şef Mehmet Yalçınkaya Kahramanmaraş’a gelecekler için tavsiyeler de bulundu. Yalçınkaya şu ifadeleri kullandı: “Kahramanmaraş dünya markası olmuş ürünleri olan bir şehrimiz. Şu anda da gastronomi ile ilgili yerel alanda çalışmalar yapıyor. Bence Kahramanmaraş’a gelip bunları hepsini tatmak lazım. Özellikle ekşileri ve sumağı gerçekten çok iyi tarhanası ve dondurmasını zaten konuşmaya gerek yok. Buraya geldiğinizde mutlaka ekşiyi ve sumağı tatmanız gerekiyor. Birde paça çorbası var, buralara yolunuz düşerse mutlaka gelip içmeniz lazım.”

“SONSUZ GÜZEL”

Şef Danilo Zanna’nın Kahramanmaraş için şunları söyledi: Aslında çok şanslıyım Kahramanmaraş’a daha önce geldim. Buradaki güzelliği, sıcaklığı daha önce yaşadım. Hem tarih konusunda hem gastronomi konusunda çok güzel geldi. Sonsuz güzel.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.