DOLAR 32,5699 % 0.16
EURO 34,8706 % 0.58
GRAM ALTIN 2.431,54 % -0,05
ÇEYREK A. 3.975,57 % -0,05
BITCOIN 66.432,00 0.667
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 27°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Maraş’ta ilk! Dondurmayı da kızarttık

Son Güncelleme :

01 Haziran 2017 - 7:25

/ kez okundu.
Maraş’ta ilk! Dondurmayı da kızarttık
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraşlı girişimci Sinan Kutluksaman, İtalya’da gördüğü kızarmış krem dondurmayı, Maraş usulü dövme dondurmaya uyarladı. Kutluksaman, dondurma şehri Kahramanmaraş için bir eksiklik olarak gördüğü kendine özgü tarifini Çamlık Çevre Yolu üzerindeki Bambu Közde Künefe Cafe’de vatandaşların beğenisine sundu.

Maraş dövme dondurmasının diğer ülkelerdeki renklendirici ve tatlandırıcılarla yapılan dondurmalardan çok daha üstün olduğunu kaydeden Kutluksaman, “Maraş mutfağının dünya mutfağı ile yarışması için kendine özgü lezzetleri farklı tariflerle piyasaya sunması gerekir diye düşünüyorum. Bunun için Bambu Kızarmış Dondurmayı, halkımızın hizmetine sunduk. Ben iddia ediyorum Bambu Kızarmış dondurma, çok kısa sürede halkımızın diline pelesenk olacak. Çünkü diğer dondurmalar gibi yapay tatlandırıcılarla değil Maraş dövme dondurmayla harmanlanan bir tariften oluşuyor. Tabiri caizse bu tarifle birlikte dondurmayı anavatanına geri döndürmüş oluyoruz” dedi.

Bambu Kızarmış dondurmanın, bir dondurma şehri olan Kahramanmaraş’a çok şey katacağını ifade eden Bambu Közde Künefe Cafe İşletmecisi Sinan Kutluksaman, bir ilki başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Kutluksaman, “Geçtiğimiz aylarda Dubai’ye gittim. Üç ay boyunca birçok lüks mekânları yakın merceğe aldım. Orada en çok dikkatimi çeken bir İtalyan firması oldu. Çünkü İtalyan dondurmasını kızartılmış olarak satıyorlardı. Bir porsiyon aldım tat olarak fena gelmedi; ama en büyük eksikleri sizin de bildiğiniz gibi İtalyan dondurmasının krem şanti gibi yumuşak olmasıdır. Bu yüzden İtalyan firması bu işi eksik yapıyordu. Dubai’den Kızarmış dondurmamızın tarifini alıp döndüm” dedi.

Türkiye’de birçok firmanın kızarmış dondurma üretip piyasaya sürdüğüne değinen Kutluksaman, şöyle konuştu: “Hani atalarımızın bir sözü vardır; ‘o da yenilir mi bulamaç gibi oldu’ diye! Eğer süt ürünü ile iş yapıyorsanız çok dikkat etmeniz lazım. Birçok firma yumurta akı, hindistancevizi ve bir kaç karışım daha ekleyerek kızarmış dondurma üretiyor. Bu yanlış bir tariftir. Çünkü yumurta akı beklemeye gelmez. Belli bir saatten sonra yumurta akı özünü kaybeder ve bozulmaya başlar. Dondurma süt ürünü olduğu için de ikisi bir arada uzun saat dayanmaz. Bu yüzden gıda sektöründe ne yer ne içerseniz dikkat edin. Bizim insan sağlığı her şeyden önce gelir. Bu nedenle kullandığımız malzemelere çok dikkat ediyoruz.”

Bambu Kızarmış Dondurmanın en büyük özelliğinin Maraş usulü dövme dondurma ile harmanlanması olduğunu vurgulayan Kutluksaman, şunları söyledi: “Ben iddia ediyorum Bambu Kızarmış dondurma, çok kısa sürede halkımızın diline pelesenk olacak. Çünkü diğer dondurmalar gibi yapay tatlandırıcılarla değil Maraş dövme dondurmayla harmanlanan bir tariften oluşuyor. Tabiri caizse bu tarifle birlikte dondurmayı anavatanına geri döndürmüş oluyoruz. Ben bu tarife kendimden birçok şey kattığım için bu biraz Kahramanmaraş işi Kızarmış Dondurma oldu. Burada şunu da belirtmek istiyorum ki bizi farklı kılan tabi ki sadece kızarmış dondurma değil. Türk mutfağına 35 çeşit ayrı lezzet kattık. Bambu Künefe Burger, Cennet Hamuru ve bir birinden zengin daha nice lezzetler için tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimizi, Çamlık Mahallesi Alaaddin Kısakürek Bulvarı üzerinde yeni açtığımız Bambu Közde Künefe Cafe’ye bekliyoruz.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.