DOLAR 32,3402 % 0.27
EURO 35,1387 % -0.02
GRAM ALTIN 2.310,25 % 1,44
ÇEYREK A. 3.777,26 % 1,44
BITCOIN 2.285.691 1.886
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

MARAŞ DONDURMASI KAVŞAKTA ANLATILDI

Son Güncelleme :

02 Mart 2016 - 9:42

/ kez okundu.
MARAŞ DONDURMASI KAVŞAKTA ANLATILDI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, dünyaca ünlü Maraş Dondurması’nın oluşum sürecini anlattığı kavşak düzenleme çalışmasını tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen 6 bin 500 metrekarelik park çalışmasında sona gelindi.

Konu ile ilgili olarak Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kahramanmaraş’ın dünyaca bilinen sembolü dondurmanın oluşum sürecinin anlatıldığı parkta; Kahramanmaraş’ın dağlarında otlanan keçilerin sütü ve doğal salep ile birleşiminden oluşan dondurmanın külaha kadarki aşaması peyzaj elemanları ile sembolleştirilmiştir.

Ağcalı – Kayseri yolu kesişimi üçgen parça da oluşturulan kavşak düzenlemesinde toprak tesviye, otomatik sulama sistemi, aydınlatma, bitkilendirme, çim serimi, dolamit taşı döşenmesi, yapay keçi ve dondurmaların yerleştirilmesi gibi işlemler tamamlanmıştır.”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi şehre ait sembolleri ön plana çıkarmak amacıyla bu tür çalışmalarını sürdürmeye davam edecek.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.