DOLAR 32,4426 % 0.05
EURO 34,4648 % -0.14
GRAM ALTIN 2.488,77 % 0,22
ÇEYREK A. 4.069,13 % 0,22
BITCOIN 2.082.891 -6.561
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Mahir Ünal, bakanlık görevini devraldı

Son Güncelleme :

25 Kasım 2015 - 8:08

/ kez okundu.
Mahir Ünal, bakanlık görevini devraldı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Mahir Ünal, Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini Yalçın Topçu’dan devraldı. Geçici Bakanlar Kurulunda Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine getirilen Yalçın Topçu, görevini yeni bakan Mahir Ünal’a Bakanlık’ta düzenlenen törenle teslim etti.

Devir teslim töreninde konuşan Bakan Ünal, Yalçın Topçu’ya bir teşekkür borcu olduğunu belirterek, “7 Haziran sonrasında Türkiye demokrasinin bir gereği olarak seçimlerin bir sonucu olarak millet iradesi bir takdirde bulundu. Seçmen Türk iradesini bir sorumluluk testine tabi tuttu. 13 yıl boyunca devam eden Ak Parti iktidarının 13 yılın sonunda muhalefette bulunan diğer siyasetçilerinde sorumluluk üstlenmesi anlamında hiçbir siyasi partiye tek başına iktidar imkanı vermedi sandık. Bu süreç çok iyi yönetildi. Devlet geleneğimiz toplumsal aklın ortaya koyduğu o selim ve makul yaklaşım bu süreçte bir seçim hükümeti gerekliliği anayasal bir hükümet gerekliliği ortaya çıktığında anayasanın amir hükmü gereğince Türkiye’de ilk defa bir seçim hükümeti oluşması gerekliliği ortaya çıktığında Sayın Bakanımız “Devlet ve millet söz konusuysa gerisi teferruattır, asıl olan hizmettir” diyerek bütün baskıların ötesinde büyük bir sorumluluk alarak görev aldı. Bu görevini layıkıyla yerine getirdi” ifadelerini kullandı.

1

“DEVLETİ YÖNETECEK OLAN BU MİLLETİN TAKDİR ETTİĞİ VE SANDIKTAN ÇIKAN İRADEDİR”

1 Kasım’da milletin sandıkta istikrar ve huzur dediğini kaydeden Ünal, şunları kaydetti:
“Hamdolsun bu ülkede artık siyasetin üzerinde sandığın üzerinde hiçbir vesayet kalmamıştır. 1 Kasım seçimleri şunu tescil etmiştir ki, devleti kim yönetecek sorusunun artık tek bir cevabı vardır. Devleti yönetecek olan bu milletin takdir ettiği ve sandıktan çıkan iradedir. Bunun dışında da hiçbir irade hiçbir vesayet kabul edilemez. 13 yılın sonunda geldiğimiz noktada Türkiye hızla değişirken, Türkiye gelişen, değişen dünyaya uyum sağlarken değişimin yansıdığı en temel alanlardan bir tanesi kültürel alandır.

3

Dolayısıyla bizim yaşam biçimimizi, günlük hayatımız içindeki bedi ve estetik zevklerimizi belirleyen o yaşam biçimi kültür duygusu da bu değişimin ve gelişimin içerisinde kendisini güncelleyerek tarihin içerisindeki akışını sürdürecektir. Kültür 13 yıl içerisinde Ak Parti’nin üzerine hassasiyetle durduğu, eğildiği bir alan. Bu bayrak yarışında hem de bir Kahramanmaraşlı olarak Kahramanmaraş’ta bu kültürümüzün ve inancımızın bizi geleceğe taşıyan değerlerimizin ocaklarından bir tanesidir. İnşallah bu bayrak yarışında hem kültürümüzü hem turizmimizi geleceğe en güzel şekilde taşımak için bütün gayretlerimizi sarf edeceğiz. Asıl olan bu alanda ortaya konulan hizmetler. Bütün bu makamlar gelip geçici fani meseleler. Umarım Rabbim bizi bu hizmete layık kılar.”

2

“KİM NE YAPARSA YAPSIN 64. HÜKÜMET ALLAH’A HAMDOLSUN 1 KASIM’DA MİLLETİMİZ SİYASİ İSTİKRARSIZLIĞA ‘DUR’ DEDİ”

Görevi devreden Topçu ise bugünkü devir teslimin hayırlı olmasını dileyerek, “63. Hükümet anayasamızın gereği kurulmuştu. O günlerde ben bir şey söylemiştim; devlet milletin tasdikinden geçen erkle bize demokrasimizin bu zor döneminde bir görev emretti. Bizde baş üstüne dedik. 63. Hükümetin iki görevi vardı geçici bir hükümetti. O hükümetin birinci görevi sağ salim millet iradesinin çıkması için sandıkla milleti buluşturmaktı. İkinci görevi de devletin iş ve işleyişini devam ettirmekti. Sanıyorum ki 63. Hükümet siyasi tarihimize, demokrasi tarihimize önemli bir not düşecek icraatlar yaptı. Biz siyasi hayatımız boyunca hep şunu söylemiştik, söz konusu devletse söz konusu milletse her türlü çıkarımız teferruattır. O duygu ve düşünceyle 3 ay görev yaptım. Kim ne yaparsa yapsın 64. Hükümet Allah’a hamdolsun 1 Kasım’da milletimiz siyasi istikrarsızlığa ‘dur’ dedi. ‘Dur’ derken bütün medeniyet coğrafyamızın gönlüne de su serpmiş oldu. Şimdi kim ne yaparsa önümüzdeki asır Türk asrı olacaktır. Bu asırda en gür seda İslam’ın sedası olacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Ünal, Yalçın Topçu’ya çiçek takdim etti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.