DOLAR 32,3139 % 0.19
EURO 35,0759 % -0.17
GRAM ALTIN 2.277,70 % 0,01
ÇEYREK A. 3.724,03 % 0,01
BITCOIN 2.290.409 1.291
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Mahçiçek “ Okudukça Gelişecek, Güçlenecek ve Başaracağız”

Son Güncelleme :

07 Eylül 2018 - 10:58

/ kez okundu.
Mahçiçek “ Okudukça Gelişecek, Güçlenecek ve Başaracağız”
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek Dünya Okuma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kitap okuma alışkanlığı kazanmaları ve eğitimleri için gençlere ciddi anlamda projeler hayata geçiren Başkan Mahçiçek okumanın ve eğitimin önemine dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi.

“İnsan odaklı hizmet anlayışımızın başında eğitim geliyor. Eğitim ise okumadan başlıyor. Aslında her şeyin başı okumak. Dinimiz de okumaya büyük önem vermiştir. Nitekim, Kur’an’ın ilk emri ‘Oku!..’ olmuştur. Okuyan insan, okuyan millet gelişir, güçlenir ve başarır. Biz de bu anlayış ile hareket ederek göreve geldiğimiz günden bu yana eğitim alanına ciddi yatırımlar yapıyoruz.

“1 Milyon 660 Bin Öğrenciyi Okuttuk”

“Şimdi Okuma Zamanı” sloganı ile yola çıkarak, Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projemizi hayata geçirdik. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa yürüttüğümüz projemiz kapsamında 155 Bin kitap basımı gerçekleştirerek, sadece Onikişubat değil, Kahramanmaraş’ta bulunan tüm öğrencilerimize 5’li ve 10’lu gruplar halinde kitap dağıtımı gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin okuma oranını arttırmak amacıyla hayata geçirdiğimiz bu proje kapsamında onları sınava tabi tuttuk ve hiçbir zorunlulukları olmadığı halde tam 88 Bin öğrenci sınavlarımıza katılım sağladı. Bu proje ile 1,5 milyon okuma oranını hedeflerken belirlediğimiz hedefi de aşarak, 1 Milyon 660 Bin okuma oranı elde ettik. Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projemiz dâhil bugüne kadar 400 Bin kitap basımı gerçekleştirdik.

“Okuma Yazma Seferberliğine Can-ı Gönülden Destek Verdik”

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi ve eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başlatılan Okuma Yazma Seferberliğine Onikişubat Belediyesi olarak can-ı gönülden destek verdik. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza ücretsiz olarak eğitim verdik ve sertifikalarını teslim ettik.

“Sosyal Etkinlik Merkezleri İle Büyük Başarı”

Yine eğitim bağlamında Sosyal Etkinlik Merkezlerimizde ortaokul, lise ve üniversiteye hazırlık öğrencilerine ücretsiz olarak kurslar veriyoruz. 2017-2018 eğitim ve öğretim yılımızda 591’i ortaokul olmak üzere 2400 öğrencimize eğitim alanında hizmet verdik. 2017-2018 Sosyal Etkinlik Merkezleri eğitim ve öğretim yılında ilk 4 Bine giren bir öğrencimiz Tıp Fakültesine girmeye hak kazanmıştır. İlk 10 Bin ile 25 Bin arasındaki öğrencilerimiz ise aldıkları puanlarla Hukuk Fakültesine yerleşebilmektedir. Yani Sosyal Etkinlik Merkezlerimizle %80 oranında başarı sağladık. Bu da bizler için önemli bir gurur ve başarı tablosu olmuştur.

“Öğrencilerimiz Rahat Okusun Diye Okullarla Beraber Yurtlarını İnşa Ettik”

7 Güzel Adamın Şehrine 7 İmam Hatip Projesi ile Döngele, Dönüklü, Ilıca, Kale, Kurtlar, Tekir ve biri de merkezde olmak üzere yurtlarıyla beraber öğrencilerimize okullar inşa ediyoruz. 5 okulumuzun inşaat sürecini tamamladık, bazılarını hizmete açtık, 2 okulumuzun inşaat süreci devam ediyor. Öğrencilerimiz eğitimlerini stressiz bir şekilde tamamlasın ve rahat okuyabilsinler diye okulların yanında yurtlarını da inşa ettik.

“Bilgi ve Kültür Evleri İle Merkezdeki İmkânları Kırsala Taşıdık”

Bir diğer önemli projemiz Bilgi ve Kültür Evleri. Bu proje ile sosyal, kültürel, spor, dini gibi alanlarda vatandaşlarımızın kendilerini geliştirebilmesini istedik. Bilgi ve Kültür Evleri projemizi hayata geçirdik. Bu eğitim yatırımımız ile ilçenin birçok mahallesinde çocukların ders çalışabileceği, kadınların verimli ortamlarda kendilerini geliştirecekleri ve aktiviteler yapabileceği, gerektiğinde ise Kur’an Kursu olarak kullanılabileceği her türlü sosyal faaliyetlerde faydalanabilecek bir imkân sunuyoruz. Şehir merkezimiz haricinde köylerden dönüşen, 73 Mahalleden 62’sinde bulunan Bilgi ve Kültür Evlerimizi bayan ve erkek mahremiyetine uygun yapıda klimalı sistemler ile donatarak inşa ettik. Her kesimden vatandaşımız kendini istediği şekilde bu alanlarımızda geliştirebilir, faydalanabilir. Bizler gelişmekte olan bir ülke olarak, her zaman eğitimle ilerleyecek ve daha da güçleneceğiz.

“Eğitimin ve Öğrenmenin Yaşı Yoktur”

Bizim vermiş olduğumuz bu hizmetler karşısında da vatandaşlarımızı eğitim ve okuma konusunda daha istekli ve eğitimli olmaya devam ediyorum. Eğitim her yaşta var olmalıdır. Eğitimin ve öğrenmenin yaşı yoktur. Bir insan okursa hem kendini hem ülkesini geliştirir. Hepimiz aynı bilinç ve tavır ile hareket edersek, inanıyorum ki bu ülke çok daha güzel yerlere gelecektir.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.