DOLAR 32,3273 % 0.22
EURO 35,1092 % -0.13
GRAM ALTIN 2.308,42 % 1,36
ÇEYREK A. 3.774,26 % 1,36
BITCOIN 2.288.335 2.61
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Mahallede Toz Kavgası

Son Güncelleme :

28 Eylül 2015 - 9:24

/ kez okundu.
Mahallede Toz Kavgası
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta, taş ocağından kum çeken ağır tonajlı kamyonların geçişi sırasında oluşan toz nedeniyle vatandaşlar ile kamyon sürücüleri arasında zaman zaman gergin anlar yaşanıyor.

Kahramanmaraş’a 20 kilometre uzaklıkta bulunan Türkoğlu ilçesinin Kılılı mahallesinde 3 yıldır faaliyette olan ruhsatlı kum ocağına ait kamyonların taşıma sırasında stabilize olan yoldan geçişiyle başlayan toz sorunu mahalleliyi bezdirdi. Tüm yetkili mercilere gerekli müracaatları yapmalarına rağmen çözüm bulamadıklarını iddia eden mahalle halkı, kamyonların geçişini önlemek için yolu trafiğe kapattı. Yol üzerinde toplanan mahalle halkı, zaman zaman kamyon sürücüleriyle karşı karşıya geldi. Vatandaşlar ve kamyon sürücüleri arasında yaşanan arbede cep telefonu kameralarınca saniye saniye görüntülendi. Toz yüzünden sağlık sorunlarının arttığını söyleyen vatandaşlar yetkililerden yaşanan sorunun çözümü için destek istedi.

Kılılı Mahallesi Muhtarı Ali Bozdağ, bazı vatandaşların toz yüzünden evlerini satılığa çıkardığını belirterek, “Burada vatandaşlar insanca yaşamak istiyor. Sağlıklarıyla oynanıyor. Bu sorunu dile getirmemizin sebebi büyüklerimizden bu soruna çare bulmalarıdır. Kamyoncular ile vatandaşlar karşı karşıya geliyor. İki tarafa da yazık. Sorunun biran önce çözülmesini istiyorum” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.