DOLAR 32,3313 % 0.01
EURO 35,0061 % -0.23
GRAM ALTIN 2.321,86 % 0,06
ÇEYREK A. 3.796,24 % 0,06
BITCOIN 2.294.770 2.388
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

LİSE ÖĞRENCİLERİNDEN OKAY RÖPORTAJI

Son Güncelleme :

24 Şubat 2016 - 12:41

/ kez okundu.
LİSE ÖĞRENCİLERİNDEN OKAY RÖPORTAJI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Mehmet Gümüşer Anadolu Lisesi öğrencileri İstiklal Marşı’nın Kabulü etkinlikleri çerçevesinde Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’la röportaj yaptı. Başkan Okay, bu anlamlı röportajdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kahramanmaraşlı lise öğrencileri İstiklal Marşı’nın Kabulü etkinlikleri çerçevesinde anlamlı bir röportaj gerçekleştirdi. Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ı makamında ziyaret eden lise öğrencisi; Selen Akkurt, A.Emre Kıraç, Didem Çiçek ve M. Can Sarıçiçek, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve kurtuluş savaşıyla ilgili sorular yöneltti.

Ziyaretten ve anlamlı röportajdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, öğrencilerin sorularına tek tek cevap verdi. Sözlerine eğitime katkı sağlayan bu gibi etkinliklerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Başkan Okay, İstiklal Marşı ve kurtuluş savaşının önemini anlattı.

Başkan Okay, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Milletimizin milli ve manevi değerlerini yeni nesillere aktaran abide şahsiyetlerinden biri olan Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşı’nın zor zamanlarında ecdadımıza umut ışığı olmuştur. O zor zamanlarda hiçbir zaman umudunu ve inancını kaybetmeyen Akif, Milli Mücadele’nin heyecanını dizelere aktarırken tarihi bir şahlanışın müjdecisi olmuştur. Bize ve gençlerimize düşen görev, bu ruhu, bayrak ve Vatan sevgisini daima diri tutmaktır. İstiklal mücadelesiyle bağımsızlığını kazanmış bir millet olarak birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz. Bu vatanın hangi badireler neticesinde kurulduğunu genç nesillere aktarıp çocuklarımıza bu bilinci aşılamalıyız. Bu nedenledir ki İstiklal Marşı bizler için çok büyük öneme sahiptir. Bu vatanın evlatları İstiklal Marşı’nı ezbere bilir ve kendinden sonraki nesillere de öğretir.”

Başkan Okay, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nda anlattığı tüm duyguları öğrencilerin yüreğinde taşıması gerektiğini ifade ederek sözlerini tamamladı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.