DOLAR 32,3698 % 0.16
EURO 35,0493 % -0.16
GRAM ALTIN 2.324,87 % 0,19
ÇEYREK A. 3.801,16 % 0,19
BITCOIN 2.284.092 -0.679
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Küçük Vali Önce Eğitim ve Sağlık Dedi

Son Güncelleme :

23 Nisan 2015 - 15:11

/ kez okundu.
Küçük Vali Önce Eğitim ve Sağlık Dedi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Vali Mustafa Hakan Güvençer, 22 Nisan 2015 Çarşamba günü temsili olarak koltuğunu, Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Lutfi Eren Bilal’a devretti.

 

Valilik Makamı’nda düzenlenen programa, Vali Güvençer ve Temsili Vali Lutfi Eren Bilal’ın yanı sıra annesi Şerife Bilal ile babası Ali Bilal, Okul Müdürü Ramazan Gezer ve Öğretmeni Mustafa Kandeğer’de hazır bulundu.

Temsili Vali Bilal, ilk olarak annesini Özel Kalem Müdürü, babasını ise yakın koruma olarak görevlendirdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95’ncü yıldönümünün kutlandığını hatırlatarak, çocuklara verilecek eğitim–öğretimin geleceğe yapılan en büyük yatırım olarak değerlendiren Temsili Vali Bilal, tüm dünya çocuklarının ve Suriyeli çocukların, bayramını kutladı.

Vali Güvençer’in “İlk talimatınız nedir? Vali olarak ilk olarak hangi sorunlara ağırlık vereceksiniz” sorusuna, Temsili Vali Bilal “eğitim ve sağlık” cevabını verdi.  Daha sonra Temsili Vali Bilal ilk talimatını verdi. Kahramanmaraş’ta ikamet eden çocukların 23 Nisan’ı coşkuyla yaşayabilmeleri için, Valilikçe il genelinde 23 Nisan boyunca gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. Temsili Vali Bilal, Vali Güvençer’i Atatürk İlkokulunda yapılacak olan 23 Nisan kutlama törenlerine davet etti.

 

 

Vali Güvençer, Temsili Vali Lutfi Eren Bilal’a, “Kahramanmaraş çok güzel bir şehir. İnsanlar daha iyi bir Kahramanmaraş’ı hak ediyor. Tüm öğrenciler sizden çok şey bekliyor. Yapacağınız hizmetler onların hem bugünlerine, hem de yarınlarına katkıda bulunacak. Kahramanmaraş gelişen, büyüyen bir şehir, çok fazla sorun da yok. Sizi tanımaktan çok mutlu oldum.

Kahramanmaraş Valisi olmak çok önemli, siz de Valilik Makamı’na gelerek bu şansı yakaladınız. Hepimizin sorumlulukları var. Tekrar sizin ve tüm çocuklarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Vali Güvençer, Temsili Vali Bilal’e kitap hediye etti.

 

Küçük Vali Lutfi Eren BİLAL konuşmasında şöyle dedi:

 

Değerli Konuklar, Sayın Basın Mensupları,

             Öncelikle hepiniz hoş geldiniz.

 İlk olarak bu makamın asıl sahibi, sayın valimiz Mustafa Hakan Güvençer’e bana bu makama oturma fırsatı verdiği için teşekkür ederim.

             Bu gün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Şu an içimde büyük gurur ve mutluluk taşıyorum. Çünkü sevgili Kahramanmaraş şehrimin dört bir yanında yaşayan çocukları temsil ediyorum. Temsil ettiğim tüm çocuklar adına bu kutlu günü hediye eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e de ayrıca teşekkür ediyorum.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada ilk ve tek çocuk bayramıdır. Bu güzel gün, biz çocuklar için bir bayram, dünya çocukları ile aramızda dostluk köprüsüdür. Dini, dili, ırkı ve cinsiyeti ne olursa olsun barış içinde yaşayıp eğitim almak tüm çocukların hakkıdır.

 Özellikle, ülkelerindeki savaştan kaçıp bizlere sığınan Suriyeli çocukların da bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı halkımıza ve tüm çocuklara kutlu olsun.

 Bu vesile ile vali olarak ilk talimatımı vermek istiyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını ilimizdeki tüm çocukların coşku ile kutlaması amacıyla valiliğimiz tarafından ücretsiz eğlenceli etkinlikler düzenlenmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını istiyorum.

3H0C2826 3H0C2907 3H0C2939

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.