DOLAR 32,4916 % -0.16
EURO 34,9570 % 0.34
GRAM ALTIN 2.433,02 % 0,41
ÇEYREK A. 3.977,98 % 0,41
BITCOIN 64.404,00 -0.646
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 23°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KSÜ’DEN HABERLER

Son Güncelleme :

15 Temmuz 2016 - 15:37

/ kez okundu.
KSÜ’DEN HABERLER
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) özel yetenek sınavı, adaylardan büyük ilgi gördü.

KSÜ Avşar Yerleşkesi Kapalı Spor Salonu’nda 13-15 Temmuz 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen özel yetenek sınavına, 1107 erkek ve 326 kız olmak üzere toplam 1433 aday öğrenci katıldı. Bu yıl ilk kez uygulanan yeni sınav sistemi ile sportif özgeçmişin değerlendirmeye alındığı, sportif beceriyi ön planda tutan KSÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, şeffaf ve güvenilir sınav uygulaması ile bölgesinde tercih edilen yüksekokul oldu.

Üniversite olarak şeffaf, güvenilir ve öğrenci odaklı bir yönetim anlayışına sahip olduklarını vurgulayan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, “Üniversitemizde uygulanan özel yetenek sınavında insan etkisine imkân vermeyen, elektronik sistemlerin ölçüm yaptığı, zaman ve sayısal değerlere dayalı objektif değerlendirme sistemleri tercih edilmiştir.” diye konuştu.

Rektör Deveci, “Amacımız, aday öğrencileri performanslarına göre en iyiden itibaren sıralayarak kontenjanlarımızın elverdiği ölçüde yüksekokulumuza almaktır.” dedi.

Bu yıl ilk kez uygulanan sportif özgeçmiş değerlendirme alanında, aralarında Türkiye 1, 2 ve 3.’lüğü de bulunan 72 bayan ve 264 erkek olmak üzere 336 aday başvuruda bulundu. Bu uygulamayla, geçmiş dönemlerde spor dallarında başarı sağlayan ve sportif etkinliklere katılan gençlere KSÜ BESYO’lu olma fırsatı sunuldu. Özel yetenek sınavının her aşaması, sınav güvenliği ve şeffaflık açısından kameralarla kayıt altına alınırken, ayrıca sınav uygulaması kapalı devre yayınla salon dışında bulunan adaylarla paylaşıldı.

Aday öğrenciler ve yakınlarına, sınav süresince KSÜ Rektörlüğü tarafından Üniversitenin yemek ve sosyal imkânlarından faydalanma imkânı sunuldu. 13-15 Temmuz tarihleri arasında 3 günde gerçekleştirilen sınavda, program dâhilinde her gün belirli sayıda aday sınava alınarak, adaylara kolaylık sağlanmış oldu. Sınav uygulamasındaki düzenlemeler ve üniversite yönetimince sunulan imkânlar, adaylar tarafından beğeni ile karşılandı.

Özel yetenek sınavı sonucunda KSÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne 35 erkek, 25 kız olmak üzere 60 öğrenci ve Antrenörlük Eğitimi Bölümüne de 25 erkek, 15 kız olmak üzere 40 öğrenci alınacak.

——————————————————————————–

Özel yetenek sınavı sonuçları, sınav değerlendirmesine eklenen orta öğretim başarı puanlarının ÖSYM’den alınmasının ardından, LYS sonuçları açıklandıktan sonra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi web adresi ksu.edu.tr üzerinden adaylara duyurulacak.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, yapımına 2011 yılında başlanan ve geçtiğimiz yıl eğitim öğretim hayatına kazandırılan “İsmail Kurtul İlahiyat Fakültesi Binası“ için hayırsever işadamı İsmail Kurtul ve Kadir Kurtul’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Rektör Deveci, “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin ihtiyaçlarından biri olan İlahiyat Fakültesi binasını yaptırdıkları için Kurtul ailesi adına değerli büyüğümüz hayırsever işadamı İsmail Kurtul’a teşekkür etmek amaçlı bir ziyaret gerçekleştirip, hayırlı nesillerin yetişmesi adına dua ettik. İnşallah Kahramanmaraşlı değerli işadamlarımızın bu binayı örnek alarak diğer fakülte binalarının yapımına iştirak etmeleri bizleri ve Kahramanmaraşlıları ziyadesi ile memnun edecektir” şeklinde konuştu.

İşadamı İsmail Kurtul ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek, “Kahramanmaraş’ımıza ve Üniversitemize yakışır bir bina yapmayı Rabbim bizlere nasip etti.  İnşallah buralardan yetişen hayırlı nesiller ülkemizin gelişmesine katkıda bulunurken bizlerinde dua kapılarını devamlı açık tutacaklardır. Rektörümüze ve çalışkan ekibine geldikleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

İSKUR Grup Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Kurtul ise “Yoğun bir çalışma ile kısa sürede, İlahiyat Fakültesi hocalarımızı ve öğrencilerimizi hak ettikleri özelliklerde bir eğitim yuvasına kavuşturmanın sevinci içerisindeyiz. İnşallah güzel bir açılış töreni ile de bu güzel yapıyı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ne kazandırmış olacağız. Emek veren herkese şükranlarımı sunarım.” şeklinde konuştu.

Görüşme sonrası Rektör Deveci, İsmail Kurtul’a “İsmail Kurtul İlahiyat Fakültesi” binasının eşsiz manzaralı fotoğraflarından oluşan bir albüm ile çeşitli hediyeler takdim etti.

——————————————————————-

Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal ve Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’un davetlisi olarak Türkoğlu’na giden Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri, Türkoğlu İlçesindeki eğitim çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal davetle ilgili olarak, “Ülkemizin başarılı Üniversitelerinden biri olan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile sürekli iletişim halinde olarak, hem üniversitemizin hem de ilçemizin gelişmesine katkı sağlama gayreti içerisindeyiz. Ortak paydada projeler yapma konusunda da sağ olsun Sayın Rektörüm bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmamıştır. Bugünde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin başlattığı eğitim seferberliğinin Türkoğlu’nda ne aşamada olduğunu göstermek adına davette bulunduk. Rektörümüz ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerimizin teşriflerinden dolayı onur duyduk” dedi.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ise, “Sanayi ve devlet yatırımlarının yoğunlaşması ile ülkemizin en büyük lojistik merkezlerinden biri haline gelen Türkoğlu her anlamda gelişme göstermektedir. Her gün büyüyen ve gelişen Türkoğlu’nun eğitim alanında da gelişmesi bizleri ziyadesi ile memnun etmektedir. Değerli misafirlerimizin de ilçemizi ziyaret edip bu çalışmaları yerinde izlemeleri bizleri çok memnun etmiştir.” dedi.

Rektör Deveci de ziyaret ile ilgili olarak, “Bu kadar çalışkan bir yerel yönetim ile ortak çalışmalar yapmak hem işlerimizi hızlandırmakta hem de yapılan yatırımların kalitesini artırmaktadır. Türkoğlu Kaymakamımız Serdar Kartal ve Türkoğlu Belediye Başkanımız Osman Okumuş alt yapısını hazırlamadan hiçbir proje hazırlamamaktalar. Şuan Türkoğlu’nda eğitim yerleşkesi içerisinde bulunan ve yapımına devam eden Türkoğlu Meslek Yüksekokulu ve İlahiyat Fakültesi İslami İlimler Programı inşaatları çok hızlı şekilde ilerlemekte. Lokomotif ilçe olan Türkoğlu’nun bu başarılı ekiple her şeyin en iyisini hak ettiğine inanıyoruz. Bizleri misafir ettikleri için Sayın Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

KSÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Can ise, “Eğitimin önemini bilerek buna yatırım yapan ileri görüş sahibi yerel yöneticilerimizin varlığı bizleri gururlandırıyor. İlçemizi gezip yapılan çalışmaları görünce de sözümüzde ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkıyor. Bu nazik davetten dolayı teşekkür ediyor, başarılı çalışmaların devamını diliyorum” dedi.

Program KSÜ üst yönetimi, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri ve Türkoğlu ilçesi üst yöneticileri arasında görüş alışverişi yapıldıktan sonra son buldu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.