DOLAR 32,3973 % 0.21
EURO 35,1058 % -0.02
GRAM ALTIN 2.326,32 % 0,25
ÇEYREK A. 3.803,53 % 0,25
BITCOIN 2.308.556 0.325
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 20°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KSÜ’DEN HABER VAR!

Son Güncelleme :

14 Eylül 2019 - 8:17

/ kez okundu.
KSÜ’DEN HABER VAR!
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Prof. Dr. Mükerrem Kurtoğlu’nun “Maraş’tan Yansılmalar” Fotoğraf Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mükerrem Kurtoğlu’nun “Maraş’tan Yansımalar” isimli kişisel fotoğraf sergisi Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezinde sanatseverlerle buluştu.

Fotoğraf serginin açılışı kurdelesini KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ve Prof. Dr. Mükerrem Kurtoğlu, Kahramanmaraş sanat dünyasından isimler ile birlikte kestiler.

Kahramanmaraşın kültür ve sanatına katkılarından dolayı Prof. Dr. Mükerrem Kurtoğlu’nu tebrik eden Rektör Can, sanat yaşamında başarılı çalışmalarının devamını diledi.

Kahramanmaraşlı sanatseverler tarafından ilgiyle takip edilen fotoğraf sergisi 13-15 Eylül tarihleri arasında gezilebilecek.

BESYO Müdürlüğüne Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Eroğlu Atandı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürlüğüne Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Eroğlu atandı.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Doç. Dr. Ünal Türkçapar’ın Kırgızistan Manas Üniversitesinde görevlendirilmesiyle boşalan BESYO Müdürlüğüne Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Eroğlu’nu atadı.

BESYO Müdürü Eroğlu’na tebrik ziyareti gerçekleştiren ve idari görevleri bayrak yarışı olarak niteleyen Rektör Can, kurulduğu ilk günden bugüne kadar üniversitemiz ve yüksekokulumuzun daha iyi noktalara gelmesinde emeği geçen bütün yöneticilere teşekkür etti.

Kendisini bu göreve layık gören Rektör Can’a teşekkürlerini sunan BESYO Müdürü Eroğlu, BESYO’yu daha iyi noktalara taşımanın gayreti içerisinde olacaklarını ifade etti.

BESYO Müdürlük Makamındaki görüşmede Genel Sekreter Doç. Dr. Fatih Tiyek, BESYO Müdür Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Davut Atılgan ve Öğretim Görevlisi Bülent Okyaz ile BESYO Yüksekokul Sekreteri Erkan Çınar da hazır bulundu.

Eğiticilerin Eğitimi Programı 4 ve 5’inci Grup Eğitimleri Tamamlandı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) 2018-2022 Stratejik Planında yer “eğitim-öğretim faaliyetlerini ulusal ve uluslar arası kalite standartlarına uygun konuma ulaştıracak çalışmalar yürütmek” ve “ akademik ve idari personelin nicelik ve nitelik açısından iyileştirilmesi” amaçları çerçevesinde Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen üniversitemiz akademik personeline yönelik ölçme-değerlendirme, çağdaş eğitim yöntemleri ve kişisel formasyon konuları gibi alanları kapsayan Eğiticilerin Eğitimi Programı’nın 4 ve 5’inci grup eğitimleri tamamlandı.

4’üncü grup eğitim programına Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları, 5’inci grup eğitimlerine ise Göksun Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları katılırken, katılımcılara katılım belgeleri Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen programla verildi.

Eğiticilerin Eğitimi Programı’nın farklı disiplinlerde akademik kariyerini sürdüren hocalarımız bir araya getiren karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımını hedefleyen gönüllülük esasına dayalı bir program olduğunu ifade eden Rektör Can, yaşam boyu öğrenmenin önemine vurgu yaptı.

Üniversitede eğitim veren akademisyenlerin kendilerini geliştirmeyi hayat boyu sürdürmelerinin gerekliliğinin altını çizen Rektör Can, eğitimin niteliğini arttıran akademik çalışma ve projeleri desteklediklerini ifade etti.

Öğrencilerin istihdam edilebilirliğinin üniversitelerin başarılarında büyük pay sahibi olduğuna dikkat çeken Rektör Can, “Öğrencilerimizin milli ve manevi değerlerimize bağlı nitelikli bireyler olarak yetişmeleri ve istihdam edilme noktasında tercih edilmeleri üniversite olarak en önemli hedefimizdir.” diye konuştu.

Eğitim Fakültesi Dekanı ve Eğiticilerin Eğitimi Program Koordinatörü Prof. Dr. Nail Yıldırım ise programın amaç ve kapsamına ilişkin bilgiler verdi. Gönüllü olarak programa destek veren eğitmen, katılımcı ve idari personele teşekkür eden Dekan Yıldırım, Rektör Can ve üniversite yönetimine katkıları için şükranlarını sundu.

Eğitimler kapsamında ilk dersi Rektör Prof. Dr. Niyazi Can verirken, Dekan Prof. Dr. Nail Yıldırım program hakkında katılımcılara bilgilendirme yaptı. Doç. Dr. Serkan Ünsal “İletişim”, Dr. Öğr. Üyesi Erkan Atalmış “Ölçme ve Değerlendirme”, Doç. Dr. Orhan Ercan “Eğitim İçerikli Film; 3 Idiot”, Dr. Öğr. Üyesi Veda Yar Yıldırım “Yetişkin Eğitimi”, Doç. Dr. Gülay Bedir “Öğretim İlke ve Yöntemleri”, Prof. Dr. Mehmet Tekerek, Dr. Özgür Örün, Dr. Tuğba Altan “Öğretim Teknolojileri”, Doç. Dr. Evrim Ural “Probleme Dayalı Öğrenme”, Doç. Dr. Ahmet Kaya, Dr. Öğr. Üyesi Esef Hakan Toytok “Olumlu Sınıf Ortamı Oluşturma”, Dr. Öğr. Üyesi İsmail Yelpaze “Yetişkin Eğitimi”, Dr. Öğr. Üyesi Reyhan Ağcam “Öğrenci Hak ve Ödevleri” konularında katılımcıları bilgilendirdiler.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.