DOLAR 32,3759 % 0.15
EURO 35,3249 % 0.11
GRAM ALTIN 2.324,45 % 0,17
ÇEYREK A. 3.800,47 % 0,17
BITCOIN 2.291.196 2.165
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KSÜ’de Yüzme Havuzunun Temeli Dualarla Atıldı

Son Güncelleme :

03 Haziran 2017 - 6:13

/ kez okundu.
KSÜ’de Yüzme Havuzunun Temeli Dualarla Atıldı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Avşar Yerleşkesinde yapımına başlanan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunun temeli kesilen kurban ve yapılan dualarla atıldı.

KSÜ Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu temel atma törenine Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Rektör Yardımcıları, Yönetim Kurulu ve Senato Üyeleri ile üniversitemiz personeli katıldı.

Tören, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı’nın projeye ilişkin bilgiler sunmasıyla başladı. 2 Şubat 2017’de sözleşmesi imzalanan, 7 bin 500 metrekare alana sahip olacak olan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunun mümkün olan en kısa sürede bitirilmesinin hedeflendiğini ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı, projenin teknik detaylarını aktardı.

İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Genç tarafından yapılan duanın ardından temel atma butonuna Rektör Deveci, Başkan Mahçiçek ve protokol üyeleri birlikte bastı. Temele ilk harcın dökülmesiyle birlikte tekbirlerle kurban kesilerek, dualar edildi.

Törende konuşan Rektör Deveci, Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu projesinin bu günlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ederken, havuzun inşaatını mümkün olan en kısa sürede tamamlayarak hizmete açmayı hedeflediklerini ifade etti. Rektör Deveci, içerisinde hamam, fitness, fizik tedavi, sauna gibi birçok farklı aktivite alanının yer alacağı Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunun tamamlandığında bütün Kahramanmaraş halkına hizmet edeceğini belirtti.

Bünyesinde fitness salonu, fizik tedavi salonu, aerobik salonu, jimnastik salonu, sauna, buhar odası, tuz odası, jakuzi, Türk hamamı, soyunma odaları, çocuk oyun alanı, bebek odası, kafeterya gibi birçok sosyal kullanım alanı barındıran Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, 7 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak.

Proje içerisinde yer alan yarı olimpik yüzme havuzu 16 metre genişliğinde 25 metre uzunluğunda ve 210 santim derinliğinde olacak. Proje içerisinde bir de 6 metre genişlik 16 metre uzunluk ve 120 santim derinliğe sahip eğitim havuzu yer alacak. 350 kişilik tribüne sahip olacak olan projede, 140 araçlık otopark alanı da mevcut. Proje kapsamında ayrıca 10 bin 660 metrekare alanda peyzaj ve çevre düzenlemesi yapılacak. Yaklaşık maliyeti 12 milyon 358 bin 947 Türk Lirası olarak hesaplanan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu projesinin 2018 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.