DOLAR 32,3786 % 0.16
EURO 34,9653 % -0.34
GRAM ALTIN 2.325,61 % 0,22
ÇEYREK A. 3.802,37 % 0,22
BITCOIN 2.263.167 -1.161
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KSÜ’DE KUTLU DOĞUM COŞKUSU

Son Güncelleme :

04 Mayıs 2015 - 8:58

/ kez okundu.
KSÜ’DE KUTLU DOĞUM COŞKUSU
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Sevgili Peygamberimizin Doğumunun 1444. Yıl Dönümü olan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kahramanmaraş Şütçü İmam Üniversitesinde öğrencilerin hazırladığı güzel bir programla haftanın etkinlikleri son buldu. Programa KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci de katıldı.

Programa KSÜ Avşar yerleşkesi Senem Ayşe konferans salonunda gerçekleştirildi.

Programda salonu dolduran yaklaşık 1500 öğrenciye ilk olarak “Din samimiyettir” sinevizyonu gösterildi. Eğitim fakültesi 2. Sınıf Öğrencisi Zeynep Ermeydan’ın büyük özverisiyle hazırlanan programın sunumu da aynı öğrenci tarafından başarılı bir şekilde yürütüldü.

Kur’an-ı Güzel Okumada 2013 Türkiye 1. Si olan Hafız Abdulkadir Keskin okuduğu Kuran tilavetiyle öğrencileri duygulandırdı.

KSÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Can yaptığı selamlama konuşmasında Peygamberimizin çeşitli yönlerinin bu gibi programlarda konuşulduğunu vurguladı. Hz. Peygamberi anlama ve anlatmada 365 günün yetmeyeceğini de ifa eden Dekan can O’nunla her daim beraber olunmasının gerektiğini belirtti. Dekan can, Dinin samimiyet üzere olunması gerektiğinede işaret ederek, insanların özünde ve sözünde gerçekçi olmaları gerektiğinin altını çizdi.

KSÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim görevlisi Doç. Dr. Nuri Kahveci de öğrencilere Hz. Peygamberin çocuklara ve gençlere verdiği önemden bahsetti. Kahveci konuşmasında; “Allah resulü hiçbir zaman ‘ben’ penceresinden bakmamıştır. O, çocuklara ve gençlere çok önem vermiştir. Çocuklarla çocuk olduğumuz zaman onları anlayabiliriz. Bu günkü dünyada geldiğimiz durum bizi Allah’tan ve Resulünden uzaklaştırmıştır. Dünya ve sosyal hayat bizi İslam’ın öğretisinden uzaklaştırdı.”

Doç. Dr. Kahveci konuşmasında İslam âleminin önemli şahıslarından olan Enes b. Malik’in 8-9 yaşlarında iken peygamber efendimizle olan ilişkisinden bahsetti, Allah Resulünün tavrına yönelik düşündürücü konulara değindi.

Programda, Betül Ermeydan’ın güzel okuduğu Peygamberimiz şiiri salonu duygulandırdı. İmam hatip Mehmet Ermeydan programı bizzat takip ederek kızları Zeynep ve Betül Ermeydanı bu özel günde yalnız bırakmadı. Neyzen Erdal Bazen’in ney dinletisi ardından Okulun İlahiyat 2. Sınıf öğrencisi Mehmet Türk okuduğu ilahilerle salonu coşturdu.  İsmail Gürdeniz ve Süleyman Güleç ilahilere eşlik etti.

Gazi Antep’ten gelen Semazen ekibinin gösterimi salonun en çok alkışını aldı.

Program, KSÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Can’ın Kuranı kerimi Güzel Okuma Türkiye 1. Si Abdulkadir Keskin’e el oyma sandığın hediye edilmesiyle son buldu.

Programa, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof Dr. Niyazi Can, İlahiyat Fakültesi Öğretim görevlisi Doç Dr. Nuri Kahveci, Din Gönüllüleri Ve Görevlileri Derneği ve Din-Bir Sen İl Başkanı Şevket Bozdoğan, ile çok sayıda öğrenci ve öğretim görevlisi katıldı.

HABER: HACI ALİ GÜNEÇIKAN

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.