DOLAR 32,4071 % 0.22
EURO 35,1035 % -0.05
GRAM ALTIN 2.326,45 % 0,26
ÇEYREK A. 3.803,75 % 0,26
BITCOIN 2.297.196 -0.385
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KSÜ’de Kur’an-ı Kerim Konferansı

Son Güncelleme :

10 Aralık 2016 - 7:47

/ kez okundu.
KSÜ’de Kur’an-ı Kerim Konferansı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü ve KSÜ İdeal Gençlik Bilim Kültür ve Dayanışma Öğrenci Topluluğu tarafından “Kur’an-ı Kerim’in Anlaşılmasında Sünnetin Rolü” konulu konferans düzenlendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferans, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duanın ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker, “Kur’an-ı Kerim’in Anlaşılmasında Sünnetin Rolü” konulu konferans sunumunu yaptı.

“Sünneti reddetmek, günümüzde körüklenen büyük bir fitnedir.” diyen Prof. Dr. Orhan Çeker, “Bu yolla İslam dininin tahrif edilmesi hedefleniyor. Sünnet düşmanlığı, İslam’ı tahrif etmenin en önemli merhalesidir.” diye konuştu.

Dini tahrif konusunda cin ve insan şeytanlarının geçmişten bugüne sürekli bir çaba içerisinde olduklarını vurgulayan Çeker, “Kur’an’ın lafzını bozamadılar; fakat şimdi manasını bozmak için uğraşıyorlar. Ve bunu başarabilmek için sünneti devreden çıkarmaya uğraşıyorlar.” şeklinde konuştu. Çeker, İslam dinini tahrif konusunda yürütülen çalışmaların aşamalarını; âlim ve mezhep düşmanlığı, sünnet düşmanlığı, Kur’an düşmanlığı olarak sıraladı. Prof. Dr. Orhan Çeker, sünnete karşı çıkışların dini bozma amacı taşıdığının altını çizdi.

Konferans sunumunun ardından Prof. Dr. Orhan Çeker’e günün anısına Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci tarafından Kahramanmaraş el işçiliği örneklerinden oyma ceviz sandık hediye edildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.