DOLAR 32,3659 % 0.14
EURO 34,9705 % -0.31
GRAM ALTIN 2.325,14 % 0,20
ÇEYREK A. 3.801,61 % 0,20
BITCOIN 2.284.394 0.868
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KSÜ’de Kadın Üreticiler Kermesi

Son Güncelleme :

19 Aralık 2018 - 6:35

/ kez okundu.
KSÜ’de Kadın Üreticiler Kermesi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Kadın Girişimi, Üretimi ve İşletme Kooperatifi işbirliğiyle kadın girişimcilere destek olmak ve kooperatif faaliyetlerini tanıtmak amacıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında “Kadın Üreticiler Kermesi” düzenlendi.

KSÜ Avşar Yerleşkesi Çarşı Yemekhanesinde gerçekleştirilen kermese üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcıları, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, üniversite yöneticileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yaklaşık 100 kadın girişimcinin el emeği ürünler, ziyaretçilerin beğenisine sunulurken kermeste Kahramanmaraş geleneksel el sanatların en güzel örnekleri ve zengin Kahramanmaraş mutfağının birbirinden güzel lezzetleri yer aldı.

Rektör Can, düzenlenen kermesle hem kadın girişimcilere destek olmayı hem de Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında yerli üretim kullanımının yaygınlaştırılması konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti.

Kahramanmaraş’ın geleneksel el sanatları ve zengin Kahramanmaraş mutfağının lezzetleriyle buluşmak üzere herkesi kermes alanına davet eden Rektör Can, bütün kurum ve kuruluşlarla bu manada katma değer ortaya koyan ortak çalışmalar yürütmeye devam edeceklerini söyledi.

Stantları gezerek girişimci kadınlarla tek tek sohbet eden ve ürünler hakkında bilgiler alan Rektör Can, kermesin düzenlenmesine katkı sağlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, KSÜ çalışanları ile Kahramanmaraş Kadın Girişimi, Üretimi ve İşletme Kooperatifi üyelerine teşekkür etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya ve Kahramanmaraş Kadın Girişimi, Üretimi ve İşletme Kooperatifi Başkanı Yasemin Ayranpınar da kermese destek veren herkese teşekkürlerini sundular.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.