DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.081.419 0.217
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KSÜ’de İş’te Kadın Etkinliği

Son Güncelleme :

04 Mart 2016 - 16:30

/ kez okundu.
KSÜ’de İş’te Kadın Etkinliği
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü ve KSÜ IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) Öğrenci Topluluğu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri kapsamında organize edilen “İş’te Kadın” etkinliğinin bu yıl 6.’sı düzenlendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı. Kadın erkek demeden çalışmak gerektiğini söyleyen Rektör Deveci, “Annelerimizin emekleri olmadan bugün bulunduğumuz konumlarda olmazdık. Kadınların toplumumuzda ki yeri ve önemi yadsınamaz” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından iş hayatında kısa zamanda başarılı bir kariyer edinen Solartürk Enerji A.Ş. Proje geliştirme ve Satış Sorumlusu Elektrik-Elektronik Mühendisi Duygu Şeker, iş ve meslek yaşamında kadınların karşılaştığı durumlara ilişkin bilgiler verdi. “Kadınlar olarak inanırsak her şeyi yapabiliriz” diyen Şeker, “Kadın olarak gerekli bilgi ve teknik beceriyle iş hayatında saygıyı kazanırsınız. Gerekli bilgi ve birikimle bayan olmaktan kaynaklanan dezavantajı avantaja dönüştürebilirsiniz” diye konuştu.

Modasan Şirket Ortağı ve Sosyal Girişimci Hülya Görgel ise iş hayatında başarılı olabilmek için ciddiyet, istikrar ve güven gibi prensiplere sahip olunması gerektiğine vurgu yaptı. “Kadın olarak mesleğimizi yapmaya kararlı olursak önümüzde açılmayacak kapı yoktur” diyen Görgel, “Çalışma hayatında cinsiyetinizle ön plana çıkmaya çalışırsanız, karşınızdaki kişinin meşrebine göre muamele görürsünüz. Bu bakımdan iş dünyasında kadınlığınızla değil de işteki başarınızla ön plana çıkmalısınız” şeklinde konuştu. Katılımcılara kendinizi tanıyın, tarihinizi okuyun tavsiyelerinde bulunan Görgel, “Kadın olarak ve millet olarak vazifemiz Ülkemizi dünyada öncü ve lider yapmaktır. Yoksa bizden doğan boşlukları dünyayı kan ile yönetenler doldurur” diye konuştu.

Konuk konuşmacıların ardından etkinliğin ikinci bölümünde KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan, çalışma hayatında ve toplumda kadın olgusu ve kadına verilen değere ilişkin bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, KSÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve IEEE KSÜ Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Mustafa Şekkeli, İİBF İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan, KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Rıza Özçalık, akademisyenler, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi IEEE Öğrenci Topluluğu üyeleri ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen “İş’te Kadın” etkinliği konuşmacılara plaket takdimi ile son buldu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.