DOLAR 32,3317 % 0.24
EURO 35,0963 % -0.12
GRAM ALTIN 2.297,14 % 0,86
ÇEYREK A. 3.755,83 % 0,86
BITCOIN 2.299.479 1.346
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KSÜ’de, Elsevier Yazar Etkinliği Semineri Düzenlendi

Son Güncelleme :

29 Nisan 2016 - 15:12

/ kez okundu.
KSÜ’de, Elsevier Yazar Etkinliği Semineri Düzenlendi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanlığı ve Elsevier işbirliği ile “Bilimsel Araştırma Çözümleri ve Bölge Satış Müdürü Yazar Semineri Etkinliği” düzenlendi.

KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak Elsevier Bölge Satış Müdürü Ayhan Saraçoğlu ve Elsevier Bölge Kurumsal Pazarlama Müdürü Gamze Keskin katıldı.

“Türkiye’nin ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin Bilimsel Çıktı ve Performans Analizi” başlıklı sunumunu gerçekleştiren Ayhan Saraçoğlu, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin yıllara göre bilimsel makale üretimini, yayın performansının diğer üniversitelere göre küresel düzeyde lider ve güçlü olduğu alanları, lider ve güçlü olmaya aday olduğu alanları anlattı. Saraçoğlu, Üniversitemizin işbirliği yaptığı kurumları ve bu işbirliği sürecinin akademik çıtaya yaptığı olumlu ve olumsuz etkilerini de değerlendirdi.

“Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, yayın performansı bazında kurum sıralamaları arasında lider değil fakat güçlü sayılabilecek bir sıralamadadır.” diyen Saraçoğlu, yapılan analizler sonucuna dayanarak, akademik başarının artması ve kurum sıralamalarında üniversitemizi üst sıralara taşımak için  lider ve güçlü olan ülke ve kurumlarla ortak bilimsel yayın üretmenin faydalı olabileceğini söyledi.

“Uluslararası Makale Yazılırken Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar” başlıklı sunumunu gerçekleştiren Gamze Keskin ise bilimsel yayın üretmenin akademik performans ve üniversitenin geleceği için çok önemli olduğunu, bilimsel yayın üretilirken dikkat edilmesi gereken unsurların çok iyi belirlenmesi ve uygulanması gerektiğini anlattı. Özellikle intihal hatalarına düşülmemesi için uyarılarda bulunan Keskin, akademik başarısı yüksek kurumlarla yapılan yayın üretme işbirliği sonucunda, daha etkili ve başarısı yüksek sonuçlar elde edilebileceği vurgusunu yaptı. Katılımcılardan gelen sorularla, soru-cevap şeklinde akıcı ve anlaşır şekilde geçen sunum, katılımcılar tarafından beğeni ile karşılandı.

Program, KSÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Mehmet Bilmen tarafından konuşmacılara verilen plaket takdimi ile son buldu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.