DOLAR 32,5096 % 0.13
EURO 34,7406 % 0.02
GRAM ALTIN 2.486,83 % 1,00
ÇEYREK A. 4.065,97 % 1,00
BITCOIN 2.052.125 -0.268
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 27°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KSÜ’de Elektroteknik ve Ar-Ge Buluşmaları

Son Güncelleme :

27 Nisan 2016 - 14:43

/ kez okundu.
KSÜ’de Elektroteknik ve Ar-Ge Buluşmaları
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) EMO-Genç Öğrenci Topluluğu ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Gaziantep Şubesi, Kahramanmaraş İl Temsilciliği tarafından “Elektroteknik ve Ar-Ge Buluşmaları 2016” (ETA-2016) etkinliği düzenlendi.

Sektör temsilcileri ve üniversite öğrencilerini bir araya getiren etkinlik KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. ETA-2016 etkinliğinin açılış konuşmasını KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Rıza Özçalık yaptı. “Elektrik ve Elektronik Mühendisliği olarak sektörden temsilcilerle birlikte böyle proje ve çalışmalar yapmayı görev biliyoruz” diyen ve yenilenebilir temiz enerjinin önemine vurgu yapan Özçalık, Türkiye’de bu anlamda çok önemli gelişmeler olduğunun altını çizdi.

EMO Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İslim Arıkan da kısa bir selamlama konuşması yaparken, EMO olarak yenilenebilir enerjiyi çok önemsediklerini söyledi. Dünyada yürütülen yenilenebilir enerji çalışmalarına örnekler veren Arıkan, Türkiye’de yenilenebilir enerji konusunda gelinen noktayı değerlendirdi. Ar-Ge ve inovasyonun ülkelerin gelişimindeki öneminin altını çizen Arıkan bu konuda en büyük görevin mühendislere düştüğünü söyledi.

EMO Gaziantep Şubesi Kahramanmaraş İl Temsilcisi Bahattin Uylukçu ise “EMO olarak KSÜ EMO-Genç’in yanındayız. İlerleyen süreçte daha kapsamlı etkinlikler planllayacağız” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından iki oturum olarak planlanan etkinliğe geçilirken, ilk oturumun başkanlığını DSİ 20. Bölge Müdürlüğü Elektrik Mühendisi Bünyamin Sağlam yaptı. Birinci oturumda; Sinertech Genel Müdürü Kalender Korkmaz “Güneş Enerji Sistemlerinde Elektrik Projeleri”, Akedaş Plan ve Proje Müdürü Alpaslan Gürbak “Lisanssız Elektrik Üretimi”, DSİ 20. Bölge Müdürlüğü Elektrik ve Elektronik Yüksek Mühendisi Osman Ensar “Neden Yenilenebilir Enerji?” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi. İkinci oturumda ise ABB Türkiye firmasından Eray Hazar “İnverter”, Hanwha Q Cells firmasından Ozan Köroğlu “Güneş Panelleri” konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

ETA-2016 etkinliği EMO-Genç üyeleri için yapılan hediye çekilişinin ardından sona erdi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.